• C Novo mesto
  • 06:24
  • Čet, 09.02.2023

Kri rešuje življenje, hvala srčni ljudje!

Rdeč križ Slovenije se ob koncu leta zahvaljuje vsem krvodajalcem za darovano kri.  Skupaj z njimi vam kličemo HVALA, VELIKA DRUŽINA SRČNIH LJUDI tudi mi. 

Še je čas, da rešimo življenje nadlani.si.

Redno ozaveščanje javnosti o pomenu krvodajalcev in krvodajalstva izjemno pomembno, za kar že od leta 2011, pod okriljem krvodajalske pobude »Daruj energijo za življenje«, združujejo energijo Rdeči križ Slovenije, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) in PETROL. Ob iztekajočem se letu 2021 se zahvaljujejo vsem krvodajalkam in krvodajalcem, da se kljub težkim časom odzivajo in pomagajo bolnikom.

Rdeč križ Slovenije vabi, da pokličite na telefonsko številko, ki jo najdete s klikom na RDEČ KRIŽ in se obrnete na vam najbližji transfuzijski center, ter se dogovorite o dnevu in uri prihoda za odvzem krvi. Krvodajalcem se zahvaljujemo za odziv, razumevanje ter upoštevanje vseh preventivnih zaščitnih ukrepov, ki se jih držimo skladno z ukrepi vlade RS. 

Tudi v času širjenja koronavirusa, ko je zdravstvo usmerjeno predvsem v zdravljenje bolnikov s covidom-19 in zajezitvi širjenja virusa, so potrebe po krvi le nekoliko zmanjšane, saj v bolnišnicah skoraj v enaki meri kot pred epidemijo potekajo zdravljenja hematoloških in onkoloških bolnikov, izvajajo se operacije, transplantacijski programi ter vsa nujna in neodložljiva zdravljenja.

Rdeč križ in informacije nadlani.si

Zaradi potreb bolnikov po zdravljenju, kri potrebujemo ves čas, brez prekinitve. Zahvaljujoč krvodajalcem in krvodajalkam, ki tudi v času epidemije in ukrepov za preprečevanje širjenja virusa prihajajo na odvzem krvi, lahko zagotavljamo nemoteno preskrbo s krvjo in delovanje zdravstva. Letos je tako darovalo kri že več kot 88.500 krvodajalcev, od tega prvič več kot 5000, v spletno bazo krvodajalcev pa se je vpisalo več kot 1000 tistih, ki si to želijo postati.

Preverite stanje zalog krvi in seznam krvodajalskih akcij na www.daruj-kri.si – pokličite in se naročite ter se pridružite veliki družini srčnih ljudi.