• 21.27C Novo mesto
  • 20:45
  • Čet, 02.07.2020

Lažna zdravnica Petra je bila tudi lažna medicinska sestra! Razkrinkal jo je naš dolenjski rojak

TRBOVLJE – Medicinska sestra, Štajerka Petra Sever, za katero so v bolnišnici Trbovlje ugotovili, da ima ponarejeno diplomo, je ista oseba, ki se je v izolski bolnišnici lažno predstavljala za zdravnico, poročajo mediji. Javnost je v teh dneh najprej razburilo razkritje, da je v Splošni bolnišnici Izola pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor, naš dolenjski rojak doktor Gorazd Plevnik, je bil tisti, ki je opozoril na neznanje posameznice. Policija o zadevi zdaj vodi predkazenski postopek, pišejo domala vsi slovenski mediji.

Ponarejena diploma

V Splošni bolnišnici Trbovlje pa so po drugi strani potrdili, da so januarja letos odkrili medicinsko sestro s ponarejeno diplomo. Med pregledom so odkrili, da se žig z diplome kar izbriše in da taka listina ne more biti pristna. Ugotovili so, da je bila diploma ponarejena in da ženska nikoli ni končala študija.

Tudi medicinska sestra

O tem so takoj obvestili policijo in tudi zbornico zdravstvene in babiške nege, ki vodi register diplom in šolanj, ko gre za medicinske sestre. Tam so povedali, ne le da nimajo dokumenta o diplomi te medicinske sestre, niti nimajo podatkov, da bi dosegla vsaj srednjo zdravstveno izobrazbo. Izkazalo se je, da gre pri primerih v Izoli in Trbovljah za isto osebo.

NaDlani.si