• C Novo mesto
  • 17:23
  • Sre, 29.11.2023

Mariborski župan menda davil 13-letnika! Oglasil se je otrokov oče in poslal slike

Mariborski župan Saša Arsenovič je po trditvah očeta mladoletnika v nedeljo na eni od mariborskih ulic fizično obračunal s 13-letnim fantom in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Župan odgovarja, da se je odzval na vandalizem.

Požareport je namreč prejel elektronsko sporočilo jeznega očeta, v katerem je ta mariborskega župana obtožil nasilništva nad njegovim sinom. Med pobiranjem teniških žogic iz PVC-kant za smeti naj bi župan najprej verbalno napadel skupino otrok, kasneje pa nad njegovim sinom krenil tudi fizično. Preden je zgroženemu očetu uspelo priti na kraj dogajanja, naj bi ta “strahopetno” pobegnil. Med pobiranjem žogic naj bi mariborski župan verbalno krenil nad otroke, jih zmerjal in poniževal, kasneje, ko pa je enako dobil nazaj, pa naj bi se otrok lotil fizično. 13-letnika, čigar oče je medijem poslal tudi elektronsko pošto, naj bi celo davil, potem pa strahopetno pobegnil pred staršem. »Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil,« je še povedal oče

Kaj pravi župan?

Župan v današnjem pisnem odzivu trdi, da je skupina najstnikov v nedeljo zvečer na teniškem igrišču pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, ki so namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba. »Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Potem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov,« je navedel. Ali je dejansko tudi fizično obračunal z mladoletnikom ne pojasnjuje.

Prijava na policijo

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v nedeljo zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oz. predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

N. D.; Foto: twitter