• C Novo mesto
  • 07:46
  • Tor, 15.06.2021

Marjan Šarec doslej za lokalno koroško televizijo: En profesor mi je rekel, da sem butast kot moški spolni organ!

Na socialnem omrežju Twitter je zaokrožil montiran videoposnetek pogovora Marjana Šarca z voditeljico koroške regionalne televizije (KOR) Darjo Vrhovnik izpred nekaj dni. Nekdanji premier je poudaril, da mu je AGRFT dal vztrajnost, saj so ga prvič na sprejemnih izpitih zavrnili, a je vztrajal in poskusil ponovno. V drugo mu je uspelo. »Kakšen profesor mi je rekel (pa ne samo meni, vsem), da sem neumen kot moški spolni organ,« je dejal, voditeljico pa  pustil brez besed.

Šarec v intervjuju med drugim pravi, da je njegov zdaj slaven skok v prazen bazen 27. januarja lani izvedel namerno, da bi njegova vlada tako ali drugače kak mesec kasneje razpadla sama od sebe, kar kaže na to, da se je vodja LMŠ vendarle zavedal, da mu je razpadala ministrska ekipa in da so mu vse vajeti ušle iz rok. »Aktualna vlada je bila v opoziciji zelo pametna, vse so znali, vse bodo rešili. Vse bo super. No, danes vidimo da ni tako. Če je kakšen plus tega stanja je to, da ljudje vidijo in bodo na naslednjih volitvah sami presodili kdo jim je obljubljal gradove v oblakih, kdo pa je realen,« je stranka LMŠ zapisala citat svojega predsednika v spremni besede.

»In če je mene, Marjana Šarca, volilo toliko in toliko ljudi, zato da bom namesto njih hodil v državni zbor in se kregal in vršil svojo nalogo ali karkoli, potem moram to nalogo vršiti, ko pa te vlade ne bo več, in bomo imeli spet normalno demokracijo, potem pa se bomo spet normalno ali pa v pogojnicah kulturno vedli. Ne moremo pa, sej smo neke vrste Kristjani , ne sicer taki kot bi moral biti, ker noben od nas ni čisto tak Kristjan kot bi moral bit, nam še veliko manjka do svetništva, ampak levo lice in desno lice, ne vem če je to za narod dobro. Treba je bit odločen, ker v zgodovini človeštva ali pa v zgodovini Slovenije z mehkužništvom nisi prišel daleč. Zdaj je tak čas. Zdaj je tak čas, zdaj ni čas za debatiranje in neko lepo kvazikonstruktivnost,« meni o svojem poslanstvu v parlamentu.

NaDlani.si; Foto: youtube