• C Novo mesto
  • 02:49
  • Tor, 18.01.2022

Na Eurojackpotu se je sreča nasmehnila Sloveniji! Izžrebana je kombinacija 5+1

 Izžrebane številke 48. kroga igre Eurojackpot so 2, 5, 13, 15, 23 ter 6 in 8. Jackpot sicer ni bil izžreban, je pa zato kar 11 dobitnikov kombinacije 5+1. Med njimi je tudi srečnež iz Slovenije, ki je zadel 203.890,80 evra. Omenjena nagrada gre še v Dansko, Estonijo, Finsko, Nemčijo, Poljsko, Slovaško in kar štirikrat na Norveško. V Slovenijo potuje tudi 8 dobitkov kombinacije 4 + 1 v vrednosti 200 evrov. Naslednje žrebanje igre Eurojackpot je v petek, 10. decembra, predvideni sklad pa 57 milijonov evrov.

Kako poteka Eurojackpot?

Garantirani sklad za glavni dobitek jackpot znaša deset milijonov evro, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vedno najmanj deset milijonov evrov, narašča pa lahko do največ 90 milijonov evrov. Žrebanje dobitne kombinacije poteka s pomočjo žrebalne naprave. Za tekoči krog Eurojackpota se iz bobna, v katerem je 50 žogic s številkami od 1 do 50, izžreba pet številk in iz bobna, v katerem je 10 žogic s številkami od 1 do 10, dve številki. Glavni dobitek jackpot (dobitek 5 + 2) imate, če ste pravilno napovedali vseh sedem številk. V igri Eurojackpot je kar 12 kategorij dobitkov, navajajo na spletni strani Loterije Slovenije.

Trije milijonarji, veselje za občino

»V devetih letih sodelovanja v igri Eurojackpot smo družbi skupaj vrnili več kot 193 milijonov evrov. Slovenskim igralcem smo izplačali več kot 4,6 milijonov različnih dobitkov v skupni neto vrednosti 109 milijonov evrov. Igralci so s sodelovanjem v igri v devetih letih zbrali 56 milijonov evrov koncesijskih sredstev in s tem pomagali podpreti številne slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije,« navajajo na Loteriji Slovenije. V zadnjih devetih letih je Eurojackpot Sloveniji dal tri milijonarje. Prvi je konec leta 2013 v Grosupljem vplačal listek z dobitno kombinacijo za Jackpot, vreden 21 milijonov. Drugi poleti 2014 v Žalcu listek za 28,2-milijonski dobitek in tretji leta 2018 na Jesenicah listek z dobitkom 5+1, vrednim 2,2 milijona evrov. Za državo in občine so igralci igre Eurojackpot prispevali 37 milijonov evrov davkov, povezanih s prirejanjem iger na srečo. Vsak srečni dobitnik Eurojackpota v Sloveniji je razveselil tudi občino, v kateri prebiva. Devet let igranja Eurojackpota je slovenskim občinam prineslo 9,2 milijona evrov iz naslova davka od dobitkov iz iger na srečo. Loterijska sredstva so na primer pomagala zgraditi fontano piva v Žalcu in prizidek k zdravstvenemu domu v Grosupljem, so podatki, jih navaja spletna stran 24ur.

N. D.; Foto: arhiv