• C Novo mesto
  • 14:48
  • Tor, 30.05.2023

Na intenzivni negi zmanjkuje postelj, Stevanović pa vabi na proteste! Mediji se sprašujejo ali se mu je skisalo

Bolnišnice so z današnjim dnem vzpostavile vse predvidene kapacitete za intenzivne covidne bolnike, in sicer 288. »S tem prehajamo na maksimum obravnav, ki jih zmoremo, da je standard še minimalno zadovoljiv,« je povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Če bo intenzivnih bolnikov več, bodo v zdravstvu uvedli skrajne izredne razmere. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je pred sredinim začetkom samotestiranja vseh učencev v šolah v video nagovoru prosila, naj vsi pomagajo in zaupajo zdravstveni in pedagoški stroki, da bodo lahko otroci, predvsem najmlajši med njimi, še naprej obiskovali pouk v šolah.

Ob vse bolj zaostrenih razmerah v bolnišnicah zaradi porasta števila covidnih bolnikov je vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar na Twitterju zapisala, da je trenutna epidemiološka situacija v Sloveniji odraz ekstremnega egoizma. »Ukrepi so dobri in primerni, dokler nam jih ni treba upoštevati in izvajati,« je navedla. Po njenih besedah žal časa ni več, zato je opozorila, da moramo vsi prispevati svoj del, saj bodo le na ta način šole ostale odprte, zdravstveni sistem pa ne bo odpovedal.

Se je Stevanoviću skisalo?

Medtem pa Zoran Stevanović, tako je razumeti iz njegovega nagovora, na jutrišnji protest vabi ne zaradi pogoja PCT za odrasle, ampak predvsem zaradi obveznega samotestiranja šolarjev in dijakov in obveznih mask v šolah. »Sporočilo, ki ga mora slišati vsak starš in bodoči starš, zato nujno poglejte in delite!« je zapisal. Potem se je spravil še na medije, blje rečeno na Zurnal24 in zapisal: »Država opustošena, bankrotirana, prepletena s sistemsko korupcijo, okupirane vitalne funkcije, ukrepi jalovi, oblast brez kontrole, otroci na poti k prisilnem cepljenju, javnost nasilno razdeljena… mediji pa se sprašujejo, če se je meni skisalo?! Žal mi je, da ste slovenski mediji in ne mediji nekega našega sovražnika!«

N. D.; Foto: facebook