• C Novo mesto
  • 20:55
  • Sob, 13.08.2022

Naslednji teden se pripravite, temperature se bodo dvignile za skoraj 25 stopinj

Danes bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v Gornjesavski dolini okoli 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in ponoči bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo, pihal bo vzhodni veter. Na Primorskem bodo predvsem posamezne plohe in nevihte, pihala bo burja, ki se bo popoldne krepila. Dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do okoli 25 stopinj Celzija, a se bo popoldne hladilo.

Obeti

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo do večera večinoma ponehale. Veter bo slabel. V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti možne posamezne plohe. Nekoliko topleje bo. »Vse bolj verjetno postaja, da nas bo po občutni ohladitvi, ki bo konec tega tedna višjim legam nad okoli 1400 metrov prinesla sneg, sredi prihodnjega tedna, ko se začenja meteorološko poletje, že zajel prvi letošnji vročinski val. Če bodo v soboto in nedeljo popoldanske temperature po nižinah večjega dela Slovenije le malo nad 10 stopinj Celzija, pa bomo prihodnji četrtek in petek marsikje že lahko izmerili okoli 35 stopinj Celzija,« pa medtem navajajo vremenski portali.

N. D.; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne