• C Novo mesto
  • 10:26
  • Sob, 23.09.2023

Ne boste verjeli, kaj nekdanje veliko ime politike trdi o cepivu, Slovenija se drži za glavo

»V tako imenovanih cepivih 5G,  6G prek frekvenc omogoča daljinsko vodenje in izklapljanje človeka, ki s tem izgublja svojo dušo, svoje bistvo. Milijarderska kasta ima te zadeve zelo natančno planirane, to je za nas smrt, digitalno suženjstvo in temu se moramo čimprej upreti. Organizirano. Do sedaj je bila glavna zadeva covid, sedaj nastopa obdobje histerije klimatske, ki je tudi druga laž. Se pravi dve veliki laži sta tukaj prisotni,« je v intervjuju na ulici med sredinim protestom izjavil nekdanji poslanec iz vrst propadle stranke LDS ter tudi v preteklosti  predsednik državnega sveta, Blaž Kavčič. Nekdanji predsednik državnega sveta  je tudi ustanovitelj portala Zdrava Slovenija, kjer objavljajo prispevke, ki so proti cepljenju in vsem ukrepom med epidemijo. Kot je v preteklosti poročal Reporter, je Kavčič v enem izmed prispevkov pisal, da smo v uničevalni hibridni vojni, kjer smo Slovenci napadeni, tako kot je napadenih 99 odstotkov ljudi na zemlji in skupaj z nami napadena in uničena narava in kultura. Spletnih komentarjev na njegovo izjavo niti ne bomo omenjali …

Kdo je Blaž Kavčič?

Nekdanji predsednik Državnega sveta Republike Slovenije je v politiko je vstopil leta 2000, ko je bil izvoljen za poslanca Državnega zbora RS. Po koncu mandata je postal direktor razvoja podjetja Lokainženiring. Leta 2010 je celo kandidiral za predsednika LDS, a ga je premagala dotedanja predsednica Katarina Kresal. Leto kasneje je izstopil iz stranke zaradi nestrinjanja z delovanje Kresalove in stranke glede nje. Nato je vstopil v Stranko mladih – Zeleni Evrope, s čimer je po mnenju predsednika SMS – Zelenih Darka Krajnca stranka pridobila kredibilnega kandidata za državnozborske volitve leta 2011. Na državnozborskih volitvah leta 2011 je kandidiral na listi SMS – Zelenih, a ni prišel v parlament.

Sredini protesti

Protestniki proti ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa so se v sredo ponovno zbrali na Trgu republike. Tokrat so izpostavili svoje nasprotovanje samotestiranju v šolah, ki je obvezno za učence in dijake. Po tem, ko pozivov k sredinim protestom zadnjih nekaj tednov stranka Resni.ca na Facebooku ni delila, je tokrat znova pozivala k protestom. Predsednik stranke Zoran Stevanović je v svojem govoru pozval k odpravi covidnih ukrepov in zamenjavi oblasti. Nasprotovanje ukrepom, samotestiranju, pa tudi cepljenju proti covidu-19 je izrazilo tudi več drugih govornikov.

N. D.; Foto: Pexel