• C Novo mesto
  • 22:33
  • Ned, 26.05.2024

Nepridipravi bežali pred policijo in iz avtomobila metali stvari, tudi rezervno kolo

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili v noči iz petka na soboto obveščeni o sprožitvi vlomnega alarma v trgovskem centru v Leskovcu pri Krškem. Okoli druge ure zjutraj so v bližini trgovskega centra opazili sumljiv avtomobil, ki se je začel v trenutku, ko so potniki zagledali policijo, hitreje premikati in pospeševati v smeri proti Smedniku. Vozilu je sledilo več policijskih patrulj in ga tudi uspešno ustavilo, vendar so nepridipravi pravočasno zbežali iz avtomobila.

Bežali pred policijo, skozi prtljažnik metali različne predmete

Ko so policisti v Leskovcu pri Krškem blizu trgovskega centra, kjer se je sprožil alarm, opazili sumljivo vozilo, ki se je začelo hitreje premikati, so za njim poslali več patrulj z območja Krškega in Šentjerneja; kriminaliste, vodnike policijskih psov in prometne policiste. Nepridipravi so med begom pred policijo skozi odprt prtljažnik metali različne predmete, med drugim tudi rezervno kolo. Policija se je oviram uspešno ognila in osumljencem sledila v smeri Smednika, Zameškega in Gmajne. Naposled jim je s pomočjo bodičastega traku uspelo ustaviti sumljiv avtomobil, vendar so potniki pravočasno zbežali iz vozila. Kljub temu, da so jih iskali z dronom in psi, jih do sedaj še niso uspeli izslediti.

Vozilo, s katerim so bežali nepridipravi, je policija zasegla, kot kaže, gre za ukradeno vozilo – lastnica sploh ni vedela, da je bilo odtujeno, saj je mislila, da se nahaja doma. S policijske uprave so sporočili, da preiskava še poteka, navaja 24ur.

Pripravil: NaDLani.si; Foto: Pexels, arhiv