• C Novo mesto
  • 02:45
  • Ned, 21.04.2024

Nov šok za davkoplačevalce!? »Alenka Bratušek gradi železniško postajo v Novi Gorici za 61,6 milijona evrov«

»Medtem ko se vsi ukvarjamo z Dominiko Švarc Pipan in 7,7 MIO plačano zgradbo v Ljubljani, pa Alenka Bratušek gradi železniško postajo v Novi Gorici za 61,6 MIO EUR. Ja, prav ste prebrali. Izgradnja železniške postaje v NG bo stala 61.600.000 EUR. Ker se je prijavil zgolj en izvajalec, se je mimogrede podražila za 22 MIO EUR,« je na družbenem omrežju zapisal direktor Nova24TV Boris Tomašič, ki je obljubil, da zadeva ne bo ostala neraziskana.

Kot ob tem navaja Nova24tv je direkcija za infrastrukturo 7. decembra 2023 podpisala pogodbo za izvedbo nadgradnje železniške postaje Nova Gorica. Ocenjena vrednost celotnega projekta pa znaša skladno s potrjenim investicijskim programom 61,6 milijona evrov, so potrdili iz pristojnega ministrstva. Dodajajo, da so vrednost posla na direkciji, ki spada pod okvir ministrstva za infrastrukturo (vodi ga Alenka Bratušek), ocenili na slabih 29 milijonov evrov (brez DDV), a ker je naročnik v odprtem postopku prejel eno ponudbo, je na koncu ta obveljala.

Med izvajalci gradbenih del je poleg SŽ ŽGP Ljubljana d. d., GH HOLDING d. o. o. in ISKRA d. o. o. tudi Konzorcij podjetij Kolektor Koling d. o. o. Kolektor Koling, ki je v lasti skupine Kolektor.

N. D.; Foto: YouTube