• C Novo mesto
  • 12:37
  • Pet, 19.04.2024

Ob slovenski avtocesti prizor da te kap: Mislili smo, da smo videli že vse …

Koliko všečkov je dobila? se sprašujejo na facebook strani s pomenljivim imenom Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, kjer se že 10 let ukvarjajo z ozaveščanjem, predstavljamo take in drugačne zgodbe, ki jih piše avtocesta, tudi tragične, videli in dobili smo že ogromno fotografij in posnetkov nevarnih situacij, vsaka posebej strašljiva.

»Mislili so, da smo videli že vse, potem pa so ugotovili, da je človek sam sebi največja nevarnost. Slabe vozne razmere, nestrpnost na vsakem koraku, mi se gremo pa malo fotkat na sneg. Zgroženi smo. Fotografija je nastala v okolici Celja danes ali včeraj, prejeli smo jo v nabiralnik, pošiljatelj pa želi ostati anonimen,« so sporočili javnosti. Zgorženi so tudi komentatorji: Veliko Rvrope sem že videl, marsikaj doživel, izkusil, kaj takega, pa še ne! Upam da se ne ponovi ob naslednjem sneženju, pa da ne bi bil cel avtobus pozerjev, pozerk!; Groza kaj eni popolnoma nič ne razmišljajo, ko pride pa do nesreče so pa vse drugi krivi; Še ena znana slovenska uplivnica al kak se jim ze reče …

V roku 24 ur tri prometne nesreče s smrtnim izidom

V ponedeljek ob 19.10 se je na avtocesti Ljubljana-Obrežje izven naselja Karteljevo pri Novem mestu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 53-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave. V zadnjih 24 urah so tako na cestah umrli trije ljudje. Triinpetdesetletni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri Ljubljane proti Obrežju in trčil v jekleno varovalno ograjo. Na kraju nesreče je umrl. Policisti Policijske uprave Novo mesto okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 197 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe umrle, 18 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi.

N. D.; Foto: facebook/ustvarimo.SOS.pas

 

qlandiakrsko