• C Novo mesto
  • 20:59
  • Sob, 04.12.2021

Pekel na OŠ Šentjernej! Romska otročad sošolcu nož na vrat, drugem glavo v stranišče

Del mlajših nasilnih romskih učencev tiščali glavo učencu v WC in spuščali vodo. Nekemu učencu naj bi čez glavo potegnili pvc vrečko in ga za zabavo dušili. Tretjemu so tiščali nož na predel vratu. Porivajo tudi učence po stopnicah. Skupina mlajših romskih razgrajačev naj bi se celo domislila, da so nekatere učence celo poskusili s porivanjem skozi okno, a na srečo neuspešno. Vse kaže, da se je skupina romskih razgrajačev spravila na eno izmed učenk in naj bi deklici razrezali oblačila. To naj bi se dogajalo na Osnovni šoli Šenternej, poroča medij NTA.

Vodstvo molči

Ravnatelj šole Aljoša Šip oz. vodstvo šole se na vprašanja medija niso odzvali. »Inšpektorat RS za šolstvo in šport ni prejel pobude, ki bi opisovala dogodke v Osnovni šoli Šentjernej. Pojasnjujemo pa, da bomo zaradi preverjanja ravnanj šole ob zaznavi domnevnega medvrstniškega nasilja v šoli in preverbe vzgojnega delovanja in ukrepanja šole, po uradni dolžnosti uvedli postopek izrednega inšpekcijskega nadzora šole,« na inšpektoratu za šolstvo in šport spo razkritjih obljubljajo, da bodo po uradni dolžnosti uvedli postopek izrednega inšpekcijskega nadzora šole.

Oglasil se je poslanec Jelinčič

Na problematiko se je sicer že odzval poslanec Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je na družbenem omrežju Facebook objavil sledeče: »Vrsto let že v SNS opozarjamo, da premalo pozornosti dajemo Albancem in Romom, oziroma, da se prevečkrat samo zamahne z roko. V zadnjem času, pa se mnogi obračate na nas, ker so se v vaši skupnosti pojavile težave z Romi, predvsem v šolskem okolišu. Romski otroci slovenske otroke napadajo po pouku, jih čakajo, izsiljujejo za denar, če jim ga ne dajo, jim kradejo torbe in druge reči, otrokom grozijo z nožem na vratu, punce slačijo, jim režejo oblačila, fantom namakajo glave v straniščne školjke. Starši, obupani in nemočni so se sicer obrnili na šolo. Ki pa jih ne sliši, oz. se jih boji slišati, z obrazložitvijo, da otroci na ta način, ko se jim krade, ustrahuje, drži nož na vratu in glavo v školjko, dobivajo življenjske lekcije na katere se morajo navaditi. Otroci pa se bojijo v šolo in že razvijajo psihosomatskem motnje.« Ob tem dodaja, da je takšno stanje nevzdržno in nikakor ni del življenjskih lekcij.

N. D.; Foto: youtube