• C Novo mesto
  • 15:18
  • Tor, 30.05.2023

Po fiasku na RTV Slovenija odmeva! Objavljajo dokaz, da je bil odhod KUL dogovorjen, ‘krivec’ pa Luka Mesec

Kot smo poročali, so predstavniki 12 parlamentarnih strank še zadnjič pred volitvami soočili mnenja, predvsem o prihodnosti Slovenije, a je na koncu v studiu ostala le polovica predstavnikov strank. V soočenju so sodelovali Janez Janša (SDS), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Zdravko Počivalšek (Povežimo Slovenijo), Tanja Fajon (SD), Matej Tonin (NSi), Luka Mesec (Levica), Zmago Jelinčič (SNS), Marjan Šarec (LMŠ), Dejan Podgoršek (Naša dežela), Alenka Bratušek (SAB), Ljubo Jasnič (DeSUS) in Ivan Gale (Naša prihodnost in Dobra država). Soočenje na RTV Slovenija je vodil Igor Pirkovič. Zaradi nestrinjanja z načinom vodenja oddaje je proti koncu oddaje studio prvi zapustil  Jelinčič, ki se je pri odhodu celo spotaknil, a se ni poškodoval.

Drug za drugim zapustili studio

Drug za drugim so mu sledili  predstavniki levega pola. Koordinator levice je dejal, da v takem cirkusu ne bo sodeloval. »Tukaj ljudi samo odganjamo od volitev.« Nato pa sta iz studia odkorakala še Fajonova in Jasnič. Tudi Šarcu je očitno prekipelo, zato je  zapustil soočenje ter dejal, da so danes verjetno volivci dobili realno sliko, kakšna je situacija. »Tudi jaz se poslavljam od tega vašega cirkusa,« je voditelju na koncu zabrusila Bratuškova in še ona odkorakal iz studia.

RTV Slovenija je v izjavi za javnost zapisala, da obžaluje, da so nekateri predstavniki političnih strank oddajo predčasno zapustili in da so bili ustvarjalci RTV Slovenija med oddajo deležni žaljive komunikacije. RTV Slovenija je avtonomna institucija, njeno vodstvo odločno podpira novinarsko in uredniško neodvisnost in obsoja vsakršno zlorabo javnega medija in njenih ustvarjalcev za nabiranje političnih točk, še piše v izjavi za javnost. Javnost in zlasti predstavnike politike poziva h kulturi dialoga in umiritvi strasti.

Odmevi

Je pa nastalo situacijo morda še najboljše opisal nekdanji časopisni urednik Goran Novkovič, danes izvršni direktor Kluba slovenskih podjetnikov – SBC, ki je dejal, da je po spremljanju soočenja razočaran in da je imel občutek, da gleda dvoboj dveh božičkov, enega, ki se hvali, kaj je dal, in drugega, ki obljublja, kaj bo dal. »Razočaran sem, da podjetniki, gospodarstveniki in zaposleni niso nič izvedeli, kako se jim bo pomagalo v krizi, ki prihaja. Razočaran sem tudi kot novinar, ker to ni bilo profesionalno vodenje.« Ob tem je poudaril, da vprašanja niso bila resna.

N. D.; Foto: RTV Slovenija

 

qlandiakrsko