• C Novo mesto
  • 20:44
  • Sob, 04.12.2021

Pogovor brez mask pri Pahorju ni uspel! To sedaj za torek napoveduje Stevanović

»Ne delajte si iluzij, prav tako ne vaši botri, da bo vlada tem pritiskom popustila,« gibanju resni.ca sporoča premier Janez Janša.

Premier Janez Janša je na družbenih omrežjih objavil odgovor predsedniku stranke Resni.ca Zoranu Stevanoviću, ki je vlado pozval k odstopu in ukinitvi pogoja PCT. »Ne delajte si iluzij, prav tako ne vaši botri, da bo vlada tem pritiskom popustila,« je zapisal Janša. Izpostavil je tudi, da obstaja preprost način, da se preveri nevarnost covida-19. »Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covidnih oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite,« se je premier odzval na trditve, da covida-19 ni, oziroma da ni nevaren ter da so ukrepi za njegovo zajezitev nepotrebni. »Ozrite se naokrog in videli boste, da je po celotni EU še kar nekaj vam podobnih, ki izkoriščajo stisko ljudi, ovirajo zdravstvene ukrepe, delajo nerede in trdijo, da je zemlja ploščata. Res pa nikjer drugod osrednji mediji iz njih ne delajo herojev,«  po katerega besedah se to dogaja samo v Sloveniji, zato imamo nižjo precepljenost od povprečja v EU in v boju z epidemijo plačujemo višjo ceno.

»Zaradi vas in podobnih v Sloveniji nastaja tudi velika gospodarska škoda, posledica so višji stroški za zdravstvo, vse preventivne ukrepe in posledično je manj denarja za plače, pokojnine, vrtce, šole in bolnišnice,« je še dodal Janša in opozoril, da množična zbiranja brez PCT-pogoja dodatno širijo virus po celi državi, povzročajo bolezen in smrti. Ob koncu je premier še zapisal, da ravnanje, ki ga Stevanović povzroča in vnaprej napoveduje v dopisu, kaže na utemeljen sum kaznivih dejanj iz treh členov kazenskega zakonika, in sicer 177. (prenašanje nalezljivih bolezni), 297. (javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti) in 354. (nasilje zoper predstavnike tujih držav ali mednarodnih organizacij).

Obisk pri Pahorju Pahorju

Pogovor brez mask med Zoranom Stevanovićem in predsednikom RS Borutom Pahorjem je končan. Stevanović je predsedniku RS predlagal, da naj se vsaj enkrat postavi v bran ljudstvu ter takoj pozove Vlado Republike Slovenije k odstopu in odpravi obvezujočih ukrepov. Predsednik Pahor je rekel, da se ne bo vmešaval v delo vlade. Ker je bil izid sestanka pričakovan, v stranki ne čutimo razočaranja. Ker se zahteve niso upoštevale, se bo naslednji protest odvil po načrtih, torej v torek, 5. 10. 2021, ob 15. uri.

Nekateri so zgroženi

Do poteze Pahorja pa so zgroženi v stranki Dobra država. »Je kaj zamešal, skočil preden je razmislil, ali načrtno podpira določene politične skupine? Zahtevamo pojasnila!« so zapisali na Twitterju in objavili pismo, ki so ga naslovili na predsednika države.

N. D.; Foto: youtube