• C Novo mesto
  • 20:55
  • Sob, 13.08.2022

Poslanko SDS ujeli s ponarejenim PCT potrdilom

Lidija Ivanuša, nekdanja poslanka SDS in kandidatka te stranke na zadnjih državnozborskih volitvah, je ena od ovadenih, ki so jih pri prehodu državne meje ujeli s ponarejenim potrdilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju, poroča Necenzurirano.si. Do incidenta naj bi prišlo v nedeljo, 9. maja lani, na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu Jelšane. To je bilo v času, ko sta bila obe državi zaradi slabih epidemioloških razmer še vedno na tako imenovanem rdečem seznamu. V Slovenijo se je bilo mogoče brez odrejene karantene vrniti le z negativnim hitrim ali PCR testom, ki ni smel biti starejši od 48 ur. Izjema so bili cepljeni ali prebolevniki, vendar so kot dokaz potrebovali ustrezno zdravniško potrdilo.

Policija je namreč v času preverjanja odkrila okoli 200 primerov ponarejanja listin PCT. Zanimivo je, pišejo na Necenzurirano, da je policija domačo javnost obveščala celo o tem, da so med osumljenci teh kaznivih dejanj policisti, ki naj bi imeli lažna covidna potrdila, in zdravniki, ki so jih izdajali v zameno za denar, nikoli pa niso razkrili, da je v preiskavi tudi poslanka državnega zbora.

Zoper takratno poslanko državnega zbora so zato sprožili predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora.  Za nameček je v kratkem pogovoru je novinarja poskušala prepričati, da govori z napačno osebo oziroma da ne gre za njen mobilni telefon. »Pomota, pomota,« je izstrelila, še preden bi se ji sploh utegnil predstaviti. Takoj zatem je odložila, na kratka sporočila pa se ni več odzivala, poroča Necenzurirano.si.

Tudi sicer so imeli policisti po informacijah Necenzurirano.si veliko težav pri preiskovanju suma kaznivega dejanja.

N. D.; Foto: youtube

 

bee queen