• C Novo mesto
  • 03:47
  • Ned, 02.10.2022

Pozor, napovedujejo močne nevihte in točo!

Po podatkih Urada za meteorološko napoved, Agencije RS za okolje, je predvsem v ponedeljek zvečer in v noči na torek ter še del torkovega jutra na Primorskem povečana verjetnost za nastanek močnih neviht z nalivi, sunki vetra in točo. Nevihte bodo predvidoma nastale nad severno Italijo in severnim Jadranom ter se pomikale proti Primorski. Del neviht se bo s Primorske ponoči lahko pomaknil v notranjost države.

Sicer pa bo danes sprva sončno, zapihal bo jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Popoldne in zvečer bodo predvsem na zahodu možne krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. Ponoči bo spremenljivo oblačno, v večjem delu države bodo možne nevihte. V torek bo deloma sončno, predvsem na Primorskem bo dopoldne lahko več zmerne oblačnosti. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj Celzija.

Biovreme

Danes bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi sprva še ugoden, popoldne in zvečer pa se bo obremenitev prehodno povečala. V torek bo vpliv vremena na počutje ugoden.

N. D.; Foto: Shutterstock