• 1.07C Novo mesto
  • 01:24
  • Tor, 24.11.2020

Pozor, vlada sinoči spremenila ukrepe! Od danes velja, da …

V veljavi je dopolnjen vladni odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki med spet drugim dovoljuje tudi gradbena in vzdrževalna dela, storitve na prostem, popravila tehničnega blaga in delovanje knjižnic.

Kaj to pomeni?

Vlada je tako med izjeme v odloku o začasni prepovedi, ki je namenjena zamejitvi širjenja novega koronavirusa, v petek dodala gradbena, vzdrževalna in montažna dela, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da prihaja do minimalnega možnega stika s potrošniki. Med izjemami so po novem tudi storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da prihaja do minimalnega možnega stika, kot so vrtnarske storitve. Prav tako bodo z delom lahko nadaljevale servisne delavnice, v katerih popravljajo in vzdržujejo tehnično blago, pa tudi dimnikarske storitve. Te bodo lahko opravljali pod pogojem, da je v prostoru, kjer se izvajajo, prisoten samo en izvajalec, če pa to ni mogoče, je lahko v prostoru prisoten izvajalec storitve in ena oseba, ki je uporabnik male kurilne naprave.

Spet v knjižnice

Opravljanje dimnikarskih storitev pa še naprej ni dovoljeno v prostorih, v katerih je nameščena mala kurilna naprava, ki jih po opravljeni storitev ni mogoče prezračiti. Med izjeme je vlada uvrstila tudi družbe za upravljanje in knjižnice.

NaDlani.si; Foto: youtube