• C Novo mesto
  • 15:27
  • Pon, 08.08.2022

Prihaja prvi letošnji vročinski val! Ne boste verjeli, do kod gredo temperature

podčetrtek

Danes bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Goriškem in v Vipavski dolini do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V nedeljo bo jasno, čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 28 do 32 stopinj Celzija.

Obeti

V ponedeljek in torek bo sončno in vroče. Pozno popoldne in zvečer bo zlasti na severu možna kakšna vročinska nevihta. Vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič pa je ob tem za Radio Slovenija pojasnil, da se bo vročinski val, ki trenutno vztraja nad Španijo in južno Francijo, dotaknil tudi Slovenije: »V naslednjih dneh bo ta vročina dosegla tudi srednjo Evropo, tako da k nam pride čez Alpe, skorajda od severa, kar pomeni, da bo nekoliko manj izrazita kot v Španiji in Franciji, bodo pa temperature tudi med 30 in 35 stopinj. « »Pred nami je prvi vročinski val v tem poletju, ki bo trajal od jutri pa do predvidoma srede ali četrtka,« je še razložil Gregorčič in dodal, da se v drugi polovici prihodnjega tedna se nakazuje možnost osvežitve.

Že na začetku tedna bo možnost vročinskih neviht malce večja, predvsem na severu Slovenije bo lahko v prvih dneh delovnega tedna pozno popoldne ali zvečer nastala kakšna nevihta. V četrtek in petek bodo padavine pogostejše, vročina bo popustila. Proti koncu tedna pa bodo naši kraji, kot kaže, prišli pod vpliv izrazite hladne fronte, ki bo Slovenijo dosegla predvidoma v petek, še piše na spletni strani Arsa.

N. D.; Foto: Shutterstock

e-bike