• C Novo mesto
  • 12:14
  • Sob, 04.02.2023

Priljubljena slovenska gostilna zapira vrata: Imeli smo 1500 evrov neto plače, pa ne dobiš delavcev

Zagotovo ste že slišali za Gostišče Gaj. Gre za enega izmed večjih lokalov v Pomurju, ki pa je zaradi pomanjkanja delovne sile moral te dni zapreti svoja vrata, poroča Sobotainfo.

Kot so zapisali se po skoraj 30 obratovanja v Odrancih poslavlja gostišče z dolgoletno tradicijo, kot navedejo na portalu je do zaprtja privedlo pomanjkanje delovne sile. S težkim srcem se od gostišča poslavlja direktor Daniel Kuzma, ki je ob tem za Sobotainfo spregovoril, zakaj se ta zgodba končuje.

Primanjkljaj delovne sile

Poglavitni razlog za zaprtje gostišče je pomanjkanje gostinskega osebja, navaja Kuzma. Ter še doda, da sta zaradi primanjkljaja delovne sile morala z očetom, lastnikom gostišča Matijo Kuzma delati cele dneve: »Mi smo imeli 1500 evrov neto plače, vseeno ne dobiš (op. a. delavcev).«

Gostišče ima po njegovih besedah kar nekaj ponudnikov za prevzem, a več o tem ni želel deliti. Vseeno pa upajo na čim hitrejšo prodajo objekta. Kuzma je zaprtje gostišča razglasil za veliko škodo. Škoda pa ni zgolj v materialni obliki, ampak tudi sentimentalni, saj se gostišče ponaša z dolgoletno tradicijo, ki je zdaj prešla h koncu.

N. D.; Foto: Facebook