• C Novo mesto
  • 16:14
  • Sre, 22.09.2021

Priznani slovenski ginekolog: Okrog 2/3 žensk bi po cepljenju lahko bilo neplodnih

Vlada danes podaljšala veljavnost vseh protikoronskih omejitev ter sprejela je tudi načrt cepljenja proti covidu-19. Kot je povedala sekretarka na direktoratu za zdravstveno varstvo ministrstva za zdravje Doroteja Novak Gosarič, načrt predvideva, da bo cepljenje brezplačno in bo ne glede na zdravstveno zavarovanje zagotovljeno vsem, ki se bodo želeli cepiti. Najprej bodo cepili v domovih za starejše ter zaposlene v zdravstvu.

Denar za cepivo, cepljenje in vso pri tem potrebno logistiko bo zagotovila država. Cepljenje bo potekalo na podlagi prednostnih seznamov, sprva pa bo centralizirano. Prvo cepivo, pri katerem načrtujejo, da bo dobilo vsa potrebna dovoljenja za promet, je cepivo podjetja Pfeizer.

Odgovor, ki vas bo šokiral

Razprave se vrstijo tudi na spletnih omrežjih in tako je eden eden najbolj prepoznavnih slovenskih ginekologov Stanko Pušenjak podal svoj odgovor glede morebitne povezave cepiva in neplodnosti, ki se je nanašal na  intervjuju z oxfordskim razvijalcem cepiva proti covidu 19 in je dejal, da bo cepivo steriliziralo 70 odstotkov populacije.

Življenje je res zanimiva izkušnja. V kar te ne uspejo prisiliti nasprotniki(antivaxxerji)te potem nevede prepričajo najboljši prijatelji(stroka)…

Objavil/a Stanko Pušenjak dne Četrtek, 03. december 2020

»Cepiva v cca 2/3 primerih (70 %) povzročijo tvorbo protiteles proti površinskemu proteinu virusa Sars-CoV-2, ki je zelo podoben ali identičen beljakovini syncytin-1, katera je pomembna v plodnosti in v posteljici pri plodu, kar pomeni, da bo imunski sistem lahko napadal lastne strukture v jajčniku pri ženski in posteljici pri plodu, ki so pomembne za nadaljevanje vrste. Z drugimi besedami, okrog 2/3 žensk bi po cepljenju vsaj nekaj časa, morda pa trajno, lahko bilo neplodnih. Že samo teorija, da je to možno, bi morala prižgati vse semaforje na rdeče, tovrstne posledice pa bi se žal dalo ugotoviti šele po nekaj letih. Ignoriranje te možnosti je najmanj posledica konfliktov interesa razvijalcev in prodajalcev cepiv proti Sars-CoV-2, samo upam, da ne še kaj več. Ker gre za informacije, ki niso podprte s strani vodilnih medijev niti stroke in se o tem nič ne razpravlja niti med posvečenimi, je nemogoče preveriti, kaj od tega je res, ampak če tega niti nihče jasno ne demantira, je problem dovolj velik, da ga velja upoštevati. Pri tem cepljenju gre namreč za doslej največji eksperiment na človeštvu do zdaj in uradna stroka pri tem sodeluje na globalni ravni kot je nekoč pred 80 leti v III. rajhu z režimom sodelovala medicina. A tisto so bili eksperimenti na nekaj 100.000 ljudeh, tokrat gre za eksperiment na človeštvu,« je zapisal.

Demanti

Omenjeni zapis je že demantiral Roman Jerala, vodja skupine raziskovalcev Kemijskega inštituta v Ljubljani, ki razvija cepivo proti koronavirusu. Tudi Pušenjak je relativiziral svoj zapis in dodal: »Pripeti članek je dobrodošel in me v argumentih pomirja, kar zadeva tveganja za neplodnost kot posledico cepljenja. Vsaj v teoriji. Z nekaj podrobnimi pojasnili glede pomembnosti 3D strukture beljakovin (peptidnih zaporedij) in delovanjem T in B limfocitov s tega zornega kota pojasnjuje, zakaj podobnost in identičnost strukture lahko pomeni razliko med avtoimunim in ne avtoimunim odzivom. Ta dejstva so sicer na splošno znana že dolgo in tudi meni, ampak vedno znova potrebujejo za vsak celični površinski antigen posebno analizo in preskus, kajti neredko so razlike med teoretičnimi modeli in dogajanji v praksi in v kompleksnih bioloških pogojih. Beljakovine so namreč dinamične strukture in svoji 3D strukturo pod različnimi pogoji spreminjajo. Članek me torej pomirja, ne odstrani pa potrebe po izdatnem testiranju cepiv proti Sars-cov-2 tudi s stališča vpliva na Cyncytin-1, kajti če se napovedi v tem članku ne uresničijo in se vseeno zgodi imunski odziv na to pomembno beljakovino, se lahko zgodi katastrofa. Zlasti, če se cepivo uvede prej kot pa se izvedejo vsa varnostna testiranja, ne le kratkoročna ampak tudi dolgoročna. Žal to traja med najmanj 3 in 6 leti.«

NaDlani.si; Foto: youtube