• 15.07C Novo mesto
  • 07:51
  • Sob, 06.06.2020

Razkrit račun mariborskega župana! 4 milijone evrov, sum davčne utaje

MARIBOR − Mariborski župan Saša Arsenovič je danes zavrnil navedbe spletnega portala Požareport, češ da naj bi pred lokalnimi volitvami lagal, da nima bančnega računa v tujini, saj je leta 2010 kupnino za delež v podjetju S.Oliver SLO dobil na račun v Švici. Kot je pojasnil, je račun zaprl že leta 2011 in plačal tudi davek na omenjeni posel.

Izognil naj bi se plačilu davkov

Portal se sklicuje na pridobljene uradne dokumente, Arsenovič in njegov brat pa naj bi podjetje za osem milijonov evrov prodala nemški družbi Texlog, čeprav naj bi bila njuna polovična deleža uradno ocenjena le na nekaj več kot 417.000 evrov. Nemci naj bi večji del kupnine za Sašo Arsenoviča, in sicer 3,5 milijona evrov, čez osem dni nakazali na njegov švicarski račun v Zürichu v banki Schroder & Co Bank AG, preostalega pol milijona evrov pa na isti račun nekaj tednov pozneje. Arsenovič naj bi se tako po mnenju davčnih svetovalcev z nakazilom kupnine na svoj zasebni švicarski račun izognil plačilu davkov v Sloveniji, če transakcije ni prijavil davčni upravi, pa bi šlo tudi za sum davčne utaje.

Kdaj je zaprl račun?

Kot še piše omenjeni portal, je mogoče, da je Arsenovič medtem švicarski račun že zaprl, ni pa znano, ali je po tistem, ko je bil lani izvoljen za župana, svoje švicarsko premoženje prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije.

NaDlani.si, Foto: youtube