• C Novo mesto
  • 17:32
  • Sob, 04.12.2021

Sestri sta se norčevali iz nezavestne pacientke, zapis kroži po facebooku: To je od luleka

Preko družabnih  omrežjih se je kot požar razširila objava pacientke, ki je bila po tem, ko je doživela anafilaktični šok prepeljana v Splošno bolnišnico Celje. V zapisu, ki ga je na facebooku delilo skoraj 2000 ljudi, je nesrečna Martina opisala neprimerno ravnanje osebja, ki se je iz nje menda celo norčevalo.

»Sestra ‘Očala’ in sestra ‘Močnejša’ sta stali ob postelji prej omenjeni gospe na moji desni, nakar sestra Močnejša vpraša sestro Očala, kar se je z mano zgodilo in sestra Očala reče v šepetu: ”Botoks”.Imela sem sicer hudo reakcijo na neznan alergen, kjer mi je močno otekla spodnja ustnica. Močnejša sestra se je samo zasmejala in rekla: ”od čebele in ose že ni” in potem je sestra Očala pripomnila: ”je pa od luleka”. Takrat se mi je dvignil pritisk in nisem več mogla biti tiho. Odprla sem oči, se dokončno zbudila in jima zelo nazorno povedala, kak skrajno neprimeren odnos imajo do vseh pacientov. Sestra mi je samo odgovorila da je gospa dementna (kar nisem verjela glede na to da se je gospa spomnila vsega kar ima doma itd.) in dela po 12ur, nakar sem dodala, da se je s tem strinjala in da to ni noben izgovor da se do pacientov tako obnaša, sploh če to zahteva njena služba. Sestra je samo grdo pogledala, rekla da sva zaključili z pogovorom in odšla,« se glasi del njenega zapisa, ki ga objavljamo v originalu.

V Splošni bolnišnici Celje so z objavo na Facebooku seznanjeni tole so zapisali v odzivu: »Žal nam je, da je imela gospa tako slabo izkušnjo zdravljenja v naši bolnišnici in se zanjo tako njej kot ostalim prizadetim opravičujemo. Takoj, ko smo se z objavo seznanili, smo sprožili interni nadzor in v skladu z izsledki tega nadzora bomo nato ustrezno ukrepali. Ker je gospa tudi uradno vložila pritožbo, jo bomo z zaključkom našega nadzora seznanili po uradni poti. Čeprav se zavedamo, da je medicinsko osebje izčrpano, takšnega vedenja nikakor ne odobravamo.«

»Hvala lepa Splošna bolnišnica Celje za tak odnos. Če bi prej vedela kakega odnosa bom deležna, bi jim najraje kar povedala naj me raje kar pustijo umret,« pa svoje besedilo zaključi avtorica.

NaDlani.si; Foto: facebook