• C Novo mesto
  • 22:32
  • Čet, 05.08.2021

Slovenec ne sme več delati! Delodajalec mu dal odločbo, da se mora cepiti oz. dokazati, da je prebolel korono

Epidemija koronavirusa prinaša nenavadne dogodke, tudi kar se delodajalcev tiče. Tako se glasi del zapisa razjarjenega Slovenca, ki je ostal oz. bo ostal brez službe, dokler ne bo dokazal, da je prebolel oz. se bo cepil.

»In NE, jaz nisem eden tistih, ki reče saj je samo testiranje!! In še manj, ko bo prišel čas, saj je samo cepljenje!! (in ta bo prišel prej, kot si večina misli) Ko sem odhajal iz podjetja po prejemu te odločbe, sem na poti proti izhodu srečal vsaj 50 strank. Ko sem delal tako v prvem, kot v drugem valu, me nihče ni nikoli vprašal glede moje varnosti ob tem, da imamo neposreden stik z strankami. Vsak dan se skozi trgovino sprehodi več kot 500 ljudi, v špicah tudi 1000, ampak takrat je bilo vse ok. A kar naenkrat jaz ogrožam sodelavce in jaz ogrožam vse stranke (testirane, ne testirane, cepljene ali ne),« piše na facebooku.

Ob tem dodaja, da naj se ve, kdo v Sloveniji krši ustavo in naj se ve, kdo krši zakone. »In verjemite mi, da je to šele prva objava!« Z vprašanji smo se obrnili tudi na delodajalca, odgovore pričakujemo …