• C Novo mesto
  • 10:48
  • Sre, 18.05.2022

Slovenija je brez besed! Uslužbenka ni izpolnjevala pogoja PCT in inšpektorici povedala svoje

V Sloveniji je ena glavnih tem eno leto star posnetek, ki je na plano prišel nekaj dni nazaj in nemudoma zaokrožil po spletu. Na njem lahko vidimo, kako je inšpektorica obiskala eno izmed slovenskih pošt ter naletela na uslužbenko, ki ni izpolnjevala pogoja PCT, pri delu pa niti ni nosila zaščitne maske. Šlo je za anticepilko, ki ne verjame v obstoj virusa in je od inšpektorice celo zahtevala, da naj ji dokaže, da virus zares obstaja. Pri tem je vse snemala s telefonom in nato posnetek objavila na Youtube kanal.

Ko jo je inšpektorica vprašala, če izpolnjuje PCT pogoj, ji je ta odvrnila: »Ne izpolnjujem pogoja PCT, ker je to moja pravica!« na začudenje inšpektorice ji je še dejala, da ji nadrejeni dovoli opravljati delo, saj v njeni pogodbi o zaposlitvi nikjer ni navedeno, da mora izpolnjevati pogoj PCT.  Uslužbenka se ni pustila motiti in je trdila svoje – ves čas je pojasnjevala, da odlok ni zakon in da je ustava nad odlokom. Inšpektorici je celo očitala, da je ona tista, ki krši zakonodajo.

Pri portalu Slovenske novice so na Pošti Slovenije preverili, za kaj gre in kako je mogoče, da je uslužbenka brez pogojev PCT na delovnem mestu. Izkazalo se je, da je šlo za uslužbenko pogodbenega partnerja Pošte v Dornavi. Posnetek je po njihovih besedah nastal lani, ko je bila poslovalnica še pogodbena pošta. Z novim letom se je to spremenilo in je pošta Dornava znova v upravljanju Pošte Slovenije.

Komentatorji so si dali duška

Da je posnetek razburil marsikoga, še posebej tiste, ki si zadnji dve leti trudijo in v prvih vrstah borijo za življenja okuženih, najbrž ni treba posebej podarjati … »Če taka oseba ne izgubi službe in jo doleti kazen, potem ne vem kakšni državi živimo«; »Jezikala. a ni to žaljivka….Saša je govorila lepo, inšpektorica se je pa zelo grdo in nekulturno obnašala in kršila predpise pošte«; »Pozabili ste omeniti najbolj zabaven del v videu.  Inšpektorica: koliko oseb je lahko na posti? Uslužbenka: ena oseba. Tako da ze vidve krsita odlok. Inspektorica: kaj midve krsiva? LOL« je stil komentarjev.

Vrag vzel šalo, številke gredo v nebo

 V sredo so ob 13.335 opravljenih PCR-testih potrdili 6855 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih izvidov je tako znašal 51,4 odstotka. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 50.633 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa znaša 4796. Število potrjenih okužb je bilo v sredo sicer nižje kot dan prej, ko so jih zabeležili rekordnih 7420, se je pa nekoliko, za 1,3 odsotne točke, zvišal delež potrjenih primerov. Število aktivnih primerov okužb se je v sredo v primerjavi z dnevom prej povišalo za 5174, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa je višje za 429.

N. D.; Foto: youtube