• C Novo mesto
  • 08:44
  • Čet, 28.09.2023

Sloveniji grozi toča, Arso prižgal alarme!

Danes bo spremenljivo oblačno. Padavine z nevihtami bodo zjutraj dosegle zahodne kraje, se dopoldne razširile nad večji del Slovenije in popoldne postopno slabele, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem in jugovzhodu do 32 stopinj Celzija. V sredo bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Zlasti popoldne bodo na severu možne posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Ob tem dodajmo, da je Arso že prižgal najvišjo stopnjo alarma za točo za naslednje pokrajine:

 

Opozorilo

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Čez Slovenijo se bo dopoldne pomikala hladna fronta z nevihtami, možna so krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra.

Obeti

V četrtek bo sončno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo delno jasno in znova bolj vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na severu krajevne nevihte.

N. D.; Foto: arhiv