• C Novo mesto
  • 08:56
  • Pet, 19.08.2022

Slovenijo streslo na božično jutro, magnituda 3,3!

pomurski sejem

V soboto, 25. decembra 2021, ob 8.18 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 3,3 v bližini Ljutomera, 134 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili številni prebivalci vzhodnega dela Slovenije. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Potresu je ob 8:30 sledil popotres z magnitudo 2.1.

 

Šibek potresni sunek v bližini Maribora

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so sicer včeraj ponoči ob 2.15 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,5. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 97 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v bližini Maribora. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so posamezni prebivalci Maribora in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Treslo na Dolenjskem

Dodajmo še, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic  v torek ob 15.44 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 3,2. Žarišče potresa 63 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Novega mesta. Ob 12.01pa so tisti dan zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,2. Žarišče potresa 65 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Novega mesta.

N. D.; Foto: ARSO

bee queen
kobra