• C Novo mesto
  • 15:01
  • Sre, 22.09.2021

Slovenska cvetličarna ne bo »gnjavila« s pogojem PCT! Zapis delilo že preko tri tisoč ljudi

»Poln k****mam norčevanja iz ljudi.«

15. septembrom bo pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev, zaščitne maske pa bodo morali nositi vsi v zaprtih javnih prostorih in tudi na prostem, če ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje. Mnogi se s tim ne strnjajo.

Norčevanje iz ljudi?

»Drage moje zveste stranke. V naši cvetličarni je to tak. Jaz dohtar nisem, da bi kontrolirala vaše zdravstveno stanje. Poln k****mam norčevanja iz ljudi. Pri meni ste dobrodošli pod temi pogoji in nič drugače, se začne zapis ene izmed slovenskih cvetličarn,« ki je v kratkem času zbral več tisoč všečkov in skoraj štiri tisoč delitev. »Ko se je ta koronski čudež zgodil, smo vsi mogli dati maske gor. Ok. Maske gor Nato smo mogli zapirat. Ok. Zapremo Potem delo od doma. Ok. To itak cvetličarne ne moremo. Potem se testirat. Ok. Stala v vrsti vsak teden. Potem vsak drugi dan. Potem cepit. Ok. Delam veliko v tujini, se grem cepit ker nikoli niso imeli dovolj papirjev za prehod meje. Pa čeprav jih je bila cela mapa. Zdaj bi mogla stranke spraševat če so cepljeni/testirani/preboleli. Vsak teden novi ukrepi. Le ko so bili določeni na morju, je korona očitno tudi dopustovala,« nadalje razlagajo svoj zapis na facebooku, ki bo zagotovo dvignil veliko prahu.

Dovolj jim je

Ob tem dodajajo, da plačujemo davke, prispevke … »Zdaj pa naj te zlate stranke ki vstopijo, v cvetličarno gnjavim s PCT. Ne bom. Dovolj je! Pustite nas da delamo in predvsem ŽIVIMO!« Slog v katerem so zapisani komentarji je »Bravo  še več takih, dajmo se obrtniki, mali podjetniki združiti, nas je več kot unih v Lj. kdo fila državni proračun.« Seveda pa se vsi ne strinjajo: »V bistvu precej nesmotrna in scary promocija. Kakšni so potem šele ostali delovni varnostni in zdravstveni standardi, če popustite sredi epidemije takole.«

Z izjemo nujnih stanj do zdravnika le s pogojem PCT

Vlada je sicer danes odlok, ki širi obveznost pogoja PCT za delavce in uporabnike storitev, pripravila za maksimalno zaščito državljanov, je danes pojasnil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar. Med drugim bodo starejši od 12 let do zdravnika z izjemo nujnih primerov lahko prišli le, če so preboleli covid-19, so cepljeni ali testirani.

N. D.; Foto: facebook