• C Novo mesto
  • 09:52
  • Pet, 27.01.2023

Šok, v 45. letu se je poslovila podžupanja Brežic

Z Občine Brežice sporočajo žalostno vest, da je  preminila njihova sodelavka in podžupanja občine, Mila Levec. Datum žalne seje in pogreba bomo sporočili naknadno.

»Mnogo let je predano delala z nevladnimi organizacijami, sodelovala z mladimi podjetniki in spodbujala podjetništvo, širša javnost jo je poznala tudi po njeni podjetniški poti, ki jo je gradila pod znamko “Miline maline”. Vedno nasmejana, odprta, priljubljena krajanka Krške vasi je leta 2019 postala tudi brežiška podžupanja in v tej vlogi se je posvečala skrbi za nevladne organizacije, mlade podjetnike ter spodbujala povezovanje,« pišejo lokalni portali in dodajajo: »Mila Levec je bila podžupanja Občine Brežice od leta 2019, pred tem pa si je izkušnje pridobila predvsem na področju gospodarstva in kmetijstva. Deset let je delovala na področju nevladnih organizacij, preko invalidskega podjetja pa je nekaj časa opravljala delo na področju pomoči mladim podjetnikom. V svojem delu podžupanje se je posvečala predvsem skrbi za nevladne organizacije, mlade podjetnike ter spodbujala povezovanje.«

O

Od pokojne se je poslovil tudi kandidat za predsednika

Na družabnih omrežjih so odjeknili zapisi žalovanja. Vest o njenem mnogo prezgodnjem odhodu je pretresla vse, med drugim tudi kandidata za predsednika republike Anžeta Logarja. Ta je pod objavo o njeni smrti zapisal: »Iskreno sožalje. Ko sva se zadnjič srečala, je bila tako polna življenja … Počivaj v miru, Mila.«

Iskreno sožalje tudi iz našega uredništva …

Umrl še en znan Posavec

V 62. letu starosti se je poslovil Vinko Hostar, dolgoletni ravnatelj Osnovne šole XIV. Divizije Senovo, ki je bil od leta 2011 tudi predsednik Zveze prijateljev mladine Krško ter v večih mandatih član upravnega odbora krovne Zveze prijateljev mladine. V sklopu Zveze prijateljev mladine, je bil pod njegovim vodstvom, ustanovljen tudi dnevni center.

Bil je pobudnik oživitve delovanja skupine Tom telefon v Krškem ter izjemno aktiven prostovoljec za kar je, leta 2015 iz rok predsednika Boruta Pahorja, prejel državno nagrado za življenjsko delo Republike Slovenije na področju prostovoljstva. Poleg prostovoljstva pa se je udejstvoval tudi drugje in sicer je deloval v senovskem Delavsko kulturnem društvu Svoboda in bil več kot 30 let član senovskega turističnega društva. Za njegovo udejstvovanje mu je Krajevna skupnost Senovo podelila najvišje krajevno priznanje.

N. D.; Foto: facebook