• C Novo mesto
  • 23:01
  • Pet, 20.05.2022

Sprva temperature do 29 °C, popoldan pa se pripravite, posebej na teh območjih

Danes bo dopoldne sončno, popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno. Na severu se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se bodo postopno pomikale proti jugu, a zahodne Slovenije večinoma ne bodo dosegle, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija. »Že dopoldne se bodo nevihte začele pojavljati v Avstriji, zgodaj popoldne pa se bodo s severozahodnim vetrom začele širiti tudi na našo stran meje. Žal bodo razmere ugodne tudi za nastanek lokalno močnejših neviht in neurij z nalivi, sunki vetra in točo. Nevihte bodo najprej zajele severne kraje (Gorenjsko, Koroško, Štajersko in Prekmurje), pozno popoldne ali zvečer pa se bodo lahko pomaknile tudi nad Ljubljansko kotlino, Zasavje, Dolenjsko in Posavje. Drugam vpliv fronte predvidoma ne bo segel. V Beli krajini, kjer bo večji del dneva sončno, bodo tudi jutrišnje temperature okoli 30 stopinj Celzija, drugod bo nekaj stopinj manj. Ob močnejših krajevnih nevihtah z nalivi lahko jutri popoldne in zvečer hitro narastejo in poplavijo manjši vodotoki in hudourniki. Razlivanja so popoldne najbolj verjetna v severni Sloveniji, proti večeru in zvečer pa tudi v osrednjem in vzhodnem delu države.,« je zaslediti na vremenskih portalih.

Obeti

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek bo sončno, v nedeljo zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo predvsem v hribih nastale posamezne plohe ali kakšna nevihta.

N. D.; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne