• C Novo mesto
  • 23:25
  • Pon, 18.10.2021

Ste ga čutili? V Sloveniji dvakrat streslo, močno streslo tudi v Zagrebu

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 15.04 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 78 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Metlike. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Metlike, Črnomlja in okoliških krajev, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Prav tako so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 11.10 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 79 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Črnomlja in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Nov potres z močjo 2,6 Richterja v bližini Zagreba

Nov močan potres pa se je čutil okoli 15.35 na širšem območju Zagreba. Hrvaška seizmološka služba poroča, da je bil zabeležen potres z epicentrom v bližini Pisarovine. Po Richterju je bila magnituda 2,6. »Glasen zvok in tresenje v nekaj sekundah. Že dolgo nismo tako skočili,« je zapisal uporabnik EMSC iz Dubranca, kraja v bližini epicentra. »Cela hiša je zaškripala, približno pet sekund,« je zapisal drugi uporabnik in mnogi so potres doživeli kot glasno ropotanje.

N. D.; Foto: arhiv