• C Novo mesto
  • 03:31
  • Ned, 02.10.2022

Ste videli zadnjo facebook objavo Janeza Janše? Tole se je dogajalo na Triglavu

Kot je že v navadi, se je predsednik stranke SDS Janez Janša, s svojimi člani ob zaključku poletnega tabora SDS udeležil pohoda na Triglav. Sodeč po objavah na Instagramu je bilo na vrhu najvišje slovenske gore prešerno in veselo, nenazadnje je zazvenela tudi harmonika. Na vrhu Slovenije sta bila poleg predsednika stranke Janeza Janše tudi poslanca SDS Andrej Hoivik,  Franc Breznik pa generalni sekretar SDM Nejc Brence

Kaj se je dogajalo na taboru?

Na prvem večjem srečanju stranke po državnozborskih volitvah je Janša sicer dejal, da so bili po aprilskih volitvah sicer res razočarani, a da ne smejo pozabiti, da so kot slovenski demokrati tudi na teh volitvah napredovali. »Na letošnjih državnozborskih volitvah smo povečali število mandatov v državnem zboru in število glasov za 50.000,« je dejal prvak SDS. »Pravijo, da po vsaki noči pride jutro, da se še nikoli ni zgodilo, da po noči ne bi prišlo jutro. Torej po tej zatemnitvi, ki je nastala aprila na državnozborskih volitvah, mislim, da lahko velik korak k temu, da bo to jutro čim prej nastopilo, naredimo jeseni s tem, ko podpremo in pomagamo Anžetu Logarju, da zmaga,« je pozval. Nekdanji zunanji minister in poslanec SDS Logar je že napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah.

Janša je poudaril tudi pomen lokalnih volitev. »Za vsako resno stranko so lokalne volitve enako pomembne kot državnozborske, ker so lokalne volitve tiste, kjer neka politična sila bodisi požene korenine bodisi tega ne stori. SDS je doslej zmagal na štirih lokalnih volitvah zaporedoma in jeseni je potrebno ponoviti to lekcijo še petič,« je dejal. Poudaril je, da so razmere težje kot pred štirimi leti, a vseeno izrazil optimizem, da današnja udeležba na taboru kaže na to, da jim lahko uspe.

Janša se je spomnil tudi na volitve v državni svet. »Državne svetnike bodo izvolili občinski in mestni sveti, ki so danes, še pred naslednjimi lokalnimi volitvami, na oblasti v 212 slovenskih mestih in občinah. Treba se je dobro organizirati in preko izvolitve elektorjev vsaj ponoviti zmagoviti rezultat izpred petih let,« je poudaril.

STA, N. D.; Foto: youtube