• C Novo mesto
  • 08:48
  • Pon, 23.05.2022

To je fotografija, zaradi katere je Slovenija ogorčena: Sramota, privoščil si je samo malico

»Čestitke policistom za hrabrost, da skrbijo za našo varnost pred težkimi kriminalci kot je ta na spodnji sliki. Dostavljalcu hrane, ki si je privoščil malico je treba dat kazen. Bravo Slovenija. 🙈🙈 Ljubljana, 14.11.2020, je fotografija, ki je obkrožila družabna omrežja ter se nenazadnje nad njo zgražala cela Slovenija.

Kaj pravi zakon?

Kot vemo, je po zakonu obvezno nošenje zaščitne maske, tudi na prostem oziroma na odprtih javnih krajih oz. prostorih in v osebnih vozilih, če je v njem več oseb, ki ne živijo v istem gospodinjstvu. Izjeme pri nošenju zaščitne maske na prostem: 1. otroci do dopolnjenega 6. leta starosti, 2. učenci v osnovni šoli in dijaki v srednji šoli, izključno ko so v matičnem oddelku, 3. vzgojitelji predšolskih otrok, vzgojitelji predšolskih otrok, pomočniki in učitelji do vključno 5. razreda osnovne šole pri opravljanju neposrednega dela z otroki oziroma učenci, 4. višji in visokošolski učitelji, kadar predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala, 5. osebe, ki izvajajo individualno športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre, 6. prevozi z osebnimi vozili, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva. Za neupoštevanje ukrepov so zagrožene kazni od 400 do 4000 evrov … Da je fotografija postala stvar politične debate, najbrž ni treba posebej omenjati.

Policija pojasnjuje …

Kakor koli, na policiji pojasnjujejo, da sta v soboto, okoli 12.30, policista na Prešernovem trgu opazila občana, ki na javnem kraju ni uporabljal maske: »Pristopila sta do občana, ter ga na prekršek opozorila, ter ga pozvala naj si namesti masko. Ob zaznavi prekrška, ali med samim postopkom moški ni jedel ali pil na javnem kraju, so nam pojasnili na policiji, kjer dodajajo, da si kljub opozorilom policistov moški maske ni želel nadeti, zato mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe maske na javnem kraju.«

Delimo sliko kaznovanja dostavljalca hrane, ker si je privoščil malico. Zanima nas, kje naj dostavljalci hrane, delavci…

Posted by Inštitut 8. marec on Saturday, 14 November 2020

Wolt pove drugačno zgodbo

Spletni portal Zurnal24 pa je medtem objavil odgovor Wolta za katere je očitno delala mladenič. Po njihovih besedah jim je domnevni kršitelj pojasnil, da je poiskal mirno lokacijo, kjer bi lahko pojedel malico, poskrbel da ima ustrezno varnostno razdaljo, si snel masko in pojedel malico. V tem času pa so, po njihovih besedah, do njega pristopili pristojni organi, ki so delovali v skladu z aktualnimi navodili in partnerju podali kazen.

Podoben primer

Spomnimo, konec oktobra se je podoben primer zgodil v centru Kranja, ko je družina želela pojesti rogljiček, a jih je zalotila policija.

NaDlani.si; Foto: facebook

dolenjske lekarne