• C Novo mesto
  • 21:43
  • Sob, 04.12.2021

To za necepljene predlaga poslanec Jelinčič, Slovenija ostala brez besed

Zmago Jelinčič Plemeniti je na svojem Facebook profilu objavil članek o tem, da so v Singapurju začeli necepljenim računati zdravljenje. »Kako dolgo bomo v Evropi potrebovali za takšno zelo logično potezo?’« je pripisal zraven. Dolgoletni poslanec in prvak SNS je že večkrat poudaril, da zagovarja cepljenje in v videu izrazil svoje videnje o tem, kdo je kriv za širjenje okužb. »Krivi so levičarski lažnivci, bleferji, goljufi in pa prevaranti. Odzadaj pa cela kopica neslovencev, ki potuje izven države, ki se vrača in se noče cepiti. Konec koncev, če pogledamo klinični center, je večina tistih, ki so hospitalizirani, necepljenih,« je bil jasen. Na vprašanje novinarke iz Nova 24 TV, kaj je po njegovem v tem trenutku rešitev, pa je celo dejal, da je »rešitev to, da vlada razglasi odlok, da tisti, ki niso cepljeni in zbolijo, nosijo vse stroške svojega zdravljenja«.

Temni dnevi za poslanca

Sicer pa poslanec v teh dnevih doživlja težke trenutke. V poletnih mesecih se mu je hudo poškodovala njegova najmlajša hči, ko jo je porezalo steklo kabine za prhanje, pred kratkim pa je sin Klemen pristal v bolnišnici, ker mu je počil slepič. »Nekaj dni prej mi je potožil, da ga boli, pa sem mu svetoval, naj gre takoj k zdravniku. Obotavljal se je, nato pa se mu je slepič razlil, v bolnišnico je prišel zadnji trenutek,« je ob tem dejal Jelinčič, ki je celo trepetal za sinovo življenje, saj je bil skoraj deset dni v umetni komi.

Nedeljski rekord

V soboto so ob opravljenih 3415 testih PCR potrdili 1815 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Delež pozitivnih testov je znašal kar 53,1 odstotka. Po oceni NIJZ je v državi 42.807 aktivnih primerov okužbe. Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov znaša 3224, kar je 76 več kot dan prej. Štirinajstdnevno povprečje števila potrjenih okužb na 100.000 prebivalcev pa je 2030 oziroma 27 več kot dan prej. V nedeljo so opravili tudi 16.023 hitrih antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem. Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih NIJZ cepljenih 1.207.767 ljudi, z vsemi potrebnimi odmerki pa 1.131.251.

N. D.; Foto: facebook