• C Novo mesto
  • 03:26
  • Pon, 23.05.2022

Tole čaka naše otroke v šolah? »Tisti, ki se je tole odločil, je oprostite izrazu, navaden deb**«

Ob novih ukrepih se je na facebooku oglasil dr. Miha Avberšek, mikrobiolog, raziskovalec v zasebnem mikrobiološkem laboratoriju: »To je “kirurška maska” na obrazu otroka iz prvega razreda… Tisti, ki se je tole odločil, je oprostite izrazu, navaden debil, ki nima stika z realnostjo….«

Danes so začeli veljati ostrejši ukrepi za zamejitev širjenja covida-19. Med drugim se znižuje starostna meja za izpolnjevanje pogoja PCT, omejen bo čas obratovanja gostinskih lokalov, začasno se bodo zaprli nočni lokali. Prepovedano bo tudi zbiranje, razen v ožjem družinskem krogu. Ureditev v šolah in na fakultetah za zdaj ostaja nespremenjena, od 15. novembra pa bo samotestiranje obvezno za vse, ki niso cepljeni ali preboleli, in se bo izvajalo v šolah trikrat tedensko.

Marsikdo ima ob tem pomisleke, vsaj kar se ukrepov v šolah tiče. »Jaz zaupam znanosti, vam dragi odločevalci, gozdarjeva, krack, belawich, baltazar, knedl, ata smrk… Vam pa niti slučajno ne… To je “kirurška maska” na obrazu otroka iz prvega razreda… Tisti, ki se je tole odločil, je oprostite izrazu, navaden debil, ki nima stika z realnostjo… Te maske sem dobil od države… Zgledajo kot kirurške… Drgač so pa navaden kos plastike, ki jih mora otrok met na obrazu… Made in china, nepregledano, nestandardizirano, brez CE oznake… Casti država… Funkcija pa?« na facebooku piše dr. Miha Avberšek, mikrobiolog, raziskovalec v zasebnem mikrobiološkem laboratoriju, sicer kritik vladnih ukrepov. »Ti otroci še zrezka ne znajo cist 100% sami zrezat, zdej se bojo pa samotestirali… Ker imamo debile med odločevalci in krasno tišino med vsemi ostalimi… Boste videli, čez kak teden ali pa dva, “ker otroci ne nosijo dovolj natančno mask na obrazu “epidemija raste”…” skratka… Moji otroci dobijo za v šolo masko iz blaga, ki jim paše na obraz in ne odreže njihovih ušes… Da ne boste rekli, da ne sodelujem… Je pa to skrajno debilno… Otrok ima stik c cca 30 osebami dnevno… Odrasli v fabrkah pa s 300… Ne me hebat z vašo stroko in Zaupajmo znanosti …« dodaja.

Smo pa prvi na svetu …

Sicer pa so v nedeljo so v Sloveniji opravili 2958 PCR-testov in z njimi potrdili 1282 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Pozitivnih je bilo 43,3 odstotka opravljenih testov. Po številu potrjenih primerov v enem tednu na milijon prebivalcev pa se je Slovenija po podatkih Our World in Data žal uvrstila na prvo mesto na svetu, ne le v Evropi. Za nami so Estonci in Gruzijci, na petem mestu pa Hrvati.

N. D.; Foto: facebook

cvetličarna