• C Novo mesto
  • 17:01
  • Sob, 04.02.2023

Uf, kakšno nevarno dejanje na dolenjski avtocesti, ujela ga je kamera

Močan veter in obilnejše padavine, ki so zajele večino države, so včeraj znova povzročale številne nevšečnosti. Do nenavadnega dogajanja je po poročanju 24ur.com prišlo, ko je plug s snegom zasul avtocestni priključek Trojane, o čemer je bila nekaj pred 12. uro obveščena Policijska uprava Ljubljana, ki je o tem obvestila Dars. Slednji pojasnjuje, da je bila prednostno splužena trasa avtoceste, nato priključki – tudi del priključka Trojane je bil kasneje splužen. Dodali so, da je bil del priključka zasnežen, vendar so druga osebna vozila po informacijah nadzornikov prometa iz pristojnega Darsovega nadzornega centra lahko zapeljala na avtocesto.

Neverjetni posnetki s slovenskih avtocest pa so se očitno ta dan kar vrstili. Voznik je na močno zasneženi dolenjski avtocesti namreč snemal motorista, ki je zaradi prevelike količine snega in drseče ceste izgubil oblast nad motorjem in padel. Da se ni zgodila tragedija, se mora motorist in morebitni vozniki za njim zahvaliti predvsem vozniku, ki je vzdrževal primerno varnostno razdaljo in pričakoval težave. Ob padcu motorista je počasi in ustrezno zaviral. S tem je upočasnil vožnjo avtomobilov za seboj in jih opozoril na težave. »Le vozniku in sovozniku osebnega vozila gre zahvala, da sta predvidela situacijo in obvarovala motorista, da ga ni kdo povozil,« so zapisali v organizaciji Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

Kako kaže danes?

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi prometne nesreče oviran promet pred razcepom Nanos proti Ljubljani. Na mejnih prehodih trenutno ni daljšega čakanja pri prestopu meje.

Zaradi odstranjevanja snega in podrtega drevja so popolne zapore na cestah Ruta-Lovrenc na Pohorju-Rogla, Solčava-Črna na Koroškem na odseku Koprivna-Sleme, Dravograd-Trbonje, Slovenj Gradec- Pungart in Radlje-Radeljski prelaz. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cesti Col-Črni Vrh-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Na avstrijski strani prelazov Korensko sedlo in Jezerski vrh so obvezne verige. Na gorenjski avtocesti je v predoru Šentvid je zaradi del zaprt izvoz iz smeri Kosez.

Med 20. in 5. uro bo na gorenjski avtocesti v predoru Šentvid promet zaradi del potekal po enem pasu. V noči na sredo bo zaprt izvoz na Celovško cesto proti Ljubljani, v noči na četrtek pa proti Kranju. Obvoz bo urejen.

N. D.; Foto: youtube