• C Novo mesto
  • 22:18
  • Sre, 08.02.2023

Uf, ponekod so maske ponovno obvezne, preverite, kje!

Iz UKC Maribor in UKC Ljubljana so javnost obvestili o spremenjenih pravilih za vse obiskovalce in paciente. Če je vlada konec maja sprejela sklep, s katerim je odpravila še zadnje ukrepe za preprečevanje in obvladovanje okužb s koronavirusom, pa se zaradi naraščajočega števila okužb pravila ponekod spreminjajo.

»V UKCL so zaradi slabše epidemiološke situacije ponovno obvezne maske ob vstopu v kliniko in v zaprtih prostorih. Prav tako je ob vstopu obvezno razkuževanje rok in v skladu z možnostmi zagotavljanje primerne medsebojne razdalje« sporočajo javnosti iz Ljubljane. Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici, so sporočili iz UKC Maribor. Prav tako je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob stiku z bolniki. Ta navodila ne veljajo za paciente urgentnega centra.

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica pa zaradi preprečevanja prenosa okužbe z novim koronavirusom prepoveduje obiske v bolnišnici. Prepoved velja od danes do preklica. Tamkajšnje bolnike lahko obišče le svojec kritično bolnega z dovolilnico lečečega zdravnika, so sporočili iz bolnišnice.

N. D.; Foto: Pixbay