• C Novo mesto
  • 13:29
  • Pet, 19.04.2024

Uf, poslanec Jonas zbodel Grimsa glede napada, a si pri tem nakopal posmeh

Policija je ugotovila, da ob napadu na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani ni prišlo do fizičnega stika med njim in napadalcem, poroča portal N1. Policisti nadaljujejo iskanje neznane osebe, ki so jo posnele kamere, saj ravnanje vsebuje elemente prekrška, so pojasnili. Grims je takoj po napadu trdil, da ga je razumel kot poskus umora.

Grims je po napadu trdil, da ga je neznanec porinil po stopnicah, a se je pri tem na srečo ujel in ni padel. »Zame je to poskus umora. Če bi padel po stopnicah, ki so polne ostrih robov, pa še nahrbtnik sem imel, bi se lahko ubil,”«je poudaril takrat.

Moški ga je tudi dvakrat pljunil po laseh. »Policiji sem predlagal, naj vzame vzorec DNK, pa ga niso želeli. To sem predlagal dvakrat. Dokaze sem shranil, da ne bi slučajno potem kdo rekel, da ne morejo česa dokazati,« je dodal.

SDS: Posledice napada na Grimsa dokumentirane tudi z zdravniškimi izvidi

V poslanski skupini SDS so medtem prepričani, da odločitev policije v zvezi z napadom na poslanca SDS oktobra lani kaže na to, “da se želi fizični napad na poslanca relativizirati izključno zato, ker prihaja iz vrst opozicije”. Pri tem opozarjajo, da so posledice napada dokumentirane tudi z zdravniškimi izvidi.

Kot so v SDS povzeli v  sporočilu za javnost, je policija ugotovila, da “pri napadu ni bilo fizičnega kontakta”, zaradi česar je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila, dogodek pa bo v nadaljevanju obravnavala kot prekršek. V SDS odločitvi policije ostro nasprotujejo. »Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi,« so navedli v sporočilu.

Poudarili so, da so vse izjave Grimsa in drugih poslancev SDS, podane po incidentu, resnične in od njih ne odstopajo. Grims pa je po njihovih navedbah policiji predložil tudi zdravniški izvid ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada.

Poslanec Jonas se ni mogel zadržati …

Se je pa oglasil tudi poslanec SD Jonas Žnidaršič, svoj čas zvezda malih televizijskih ekranov. Na twitterju je zapisal: »Glede na to, da je bil kolega Grims napaden od zadaj, ali se je (poleg atipične pljučnice) šel testirat tudi za AIDS?« Marsikdo se je ob tvitu nasmejal, so pa mnogi poslanca opozorili, da se testira na hiv in ne na AIDS. »Ha ha Jonas. A ni tale tvoj štos malo nestrpen do geyev?« so ga še opozarjali.

STA, N. D.; Foto: youtube