• C Novo mesto
  • 02:26
  • Pon, 23.05.2022

UKC hoče uvesti obvezno cepljenje! »Zaradi interesa in trpljenja« vseh covidnih in necovidnih bolnikov

Strokovni svet UKC Ljubljana je na današnji izredni seji soglasno sprejel sklep, s katerim predlagajo uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19. Tako odločitev so sprejeli »zaradi interesa in trpljenja« vseh covidnih in necovidnih bolnikov, ki traja dve leti in mu ni videti konca, so odločitev sveta pojasnili na Twitter profilu UKC Ljubljana.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v okviru novinarske konference o dosežkih predsedovanja Slovenije Svetu EU danes na vprašanje, če vlada razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19, pojasnil, da je sam seznanjen le s predlogom strokovne skupine za covid-19, ki ga je zasledil v medijih. Skupina, ki jo vodi infektologinja Mateja Logar, namreč predlaga uvedbo obveznega cepljenja za vse, ki so starejši od 50 let.

Minister za zdravje Janez Poklukar je na petkovi novinarski konferenci ob zaključku akcije Dnevi cepljenja izrazil veselje, da so se odprle razprave o obveznem cepljenju in pogoju preboleli, cepljeni (PC) oz. o bodočem statusu necepljenih v družbi. Kot meni, bo družba glede tega morala zavzeti stališče, pri tem pa moramo biti po njegovih besedah kar se da enotni.

STA; Foto: Pixbay

dolenjske lekarne