• C Novo mesto
  • 22:07
  • Čet, 05.08.2021

V Sloveniji na delo napotenih 700 ljudi, prišlo jih je 170! Sedaj prihajajo spremembe

V DZ je bil poslan tudi predlog šestega paketa protikoronskih ukrepov. Med drugim se podaljšuje subvencioniranje čakanja na delo ter skrajšanega delovnega časa, država bo podjetjem povrnila tudi del fiksnih stroškov poslovanja.

A pozor, obeta se tudi velika sprememba, saj se se spreminjajo pogoji za zavrnitev zaposlitve. Obveznost sprejema primerne zaposlitve bo nastopila takoj po vpisu v evidenco brezposelnih oseb in ne šele po treh mesecih od vpisa, kot velja sedaj. Umika se pogoj, da je zaposlitev opredeljena v zaposlitvenem načrtu, pa tudi pogoj, da v evidenci brezposelnih ni oseb, za katere bi bila ta zaposlitev ustrezna.

Nič čudnega bilo lahko rekli! Eden večjih izzivov, ki ni povezan samo z izbruhom novega koronavirusa, je gotovo kadrovska podhranjenost domov za starejše. A kot poroča 24ur je bilo na razgovore napotenih okoli 700 oseb. Potem pa se je zapletlo. »Odziv žal ni bil tako visok, kot smo pričakovali. Teh razgovorov se je na koncu udeležilo okoli 170 oseb, kar pa je premalo,« pravi minister Janez Cigler Kralj.

NaDlani.si; Foto: Pixbay

V Sloveniji na delo napotenih 700 ljudi, prišlo jih je 170! Sedaj prihajajo spremembe
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.