• C Novo mesto
  • 07:19
  • Sre, 29.06.2022

Vau, tale jekleni konjiček vozi Robert Golob: s kakšnim se bo prevažal sedaj, kot mandatar?

Več kot očitno je, da je nekdanji mož državnega podjetja Gen-I, ki je dobil velikansko podporo naroda, Robert Golob, očitno tudi velik navdušenec nad avtomobili, posebej za električno gnana vozila. Sodeč po objavah na Instagramu bodoči mandatar večino svojega časa na cesti preživi v prestižnem vozilu znamke Tesla, slednja so za službene potrebe pri podjetju Gen-I uvedli že pred časom. Mediji se ob tem sprašujejo, s kakšnim avtomobilom se bo vozil v prihodnje, kot predsednik vlade, saj je pred časom na socialnih omrežjih objavil fotografijo, na kateri sedi za volanom legendarnega Deloreana, ki je svetovno slavo požel v filmu Back to the Future.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Kaj pa se dogaja v slovenski politiki?

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, predsednica SD Tanja Fajon in koordinator Levice Luka Mesec so prvi uradni krog koalicijskih pogajanj ocenili kot uspešnega. Določili so časovnico nadaljnjih pogajanj, vlado pa si želijo sestaviti do 3. junija. Do konca tedna je pričakovati razrez ministrskih mest po koalicijskih partnerjih.

Vodje omenjenih strank so se na koalicijskih pogajanjih sestali v DZ. Kot je v izjavi za medije po koncu dejal najverjetnejši kandidat za mandatarja Golob, so se dogovorili, da bodo poskušali ujeti najhitrejši rok, to je 3. junij, kot tisti, ko bi sestavili vlado. »Predpogoj za to je, da bomo še pred 13. majem uskladili večino točk med sabo, da lahko gremo s formiranjem parlamenta naprej po hitrem postopku,« je dodal Golob. Dodal je, da zaenkrat težav ne vidijo praktično nikjer, tudi z vidika rokov ne, ki pa so po Golobovih besedah ‘zelo napeti’.

Delovna pogajanja bodo nadaljevali v sredo, do konca tedna pa je pričakovati tudi jasnejši obris vlade glede razreza ministrskih mest. O imenih posameznih kandidatov po besedah Goloba danes še niso govorili, več o tem bo, kot je napovedal, jasno prihodnji teden.

N. D.; Foto: STA

e-bike