• C Novo mesto
  • 17:48
  • Pet, 05.03.2021

VIDEO: Drama sredi Ljubljane, policija uporabila solzivec!

V Rogu se je pričelo rušenje socialnega centra, pri čemer so morali varnostniki zavarovati gradbišče. Na kraju se je več posameznikov, ki nasprotujejo podrtju, zato je morala posredovati policija. Kot so ob tem sporočili z Mestne občine Ljubljana, so bili v zadnjih dneh seznanjeni, da je Rog prazen. Tako so z današnjim dnem objekt, ki je v lasti Mestne občine Ljubljana, prevzeli v posest.

Z Mladinske aktivistične organizacije so sporočili, da varnostniki varnostne službe Valina iz stavbe vlečejo ljudi, policija pa jih pri tem straži. Na območju izvajajo gradbena dela. V facebook skupini Ohranimo Tovarno Rog, kjer so zapisali, da »v Rogu policija in varnostniki. Ful njih. Folk ne spustijo notri in tiste, ki so not, mečejo ven. Vsi pred Rog! Vsi za Rog!« Policija je v posredovanju uporabila solzivec. Kot je razvidno z video posnetkov na spletu, je na območju postavljena ograja, policija je nekaterim posameznikom zvezala roke in jih odpeljala, med opazovalci dogajanja pa so nekateri razprli transparente z napisi, kot sta Roga ne damo in Rog ni Molov.

Policisti so na kraju intervenirali in po do sedaj znanih podatkih ugotovili, da nekaj oseb na kraju ni upoštevalo varnostnikov, zato so policisti vzpostavili javni red in mir. »Ker se na kraju še vedno zbirajo osebe bodo policisti na kraju ostali zaradi preprečevanja nadaljnjih kršitev javnega reda in miru. Interveniranje na kraju še vedno poteka,« so še dejali na PU Ljubljana.

NaDlani.si; Foto: youtube