• C Novo mesto
  • 16:03
  • Tor, 30.05.2023

VIDEO: Incident v Brežicah zaradi PCT, na Petrolu posredovala policija

Zaradi preverjanja, ali stranka izpolnjuje pogoj prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT), je marsikje precej nejevolje. Petrol je med drugim poročal o incidentu, ko je ena od strank svoje vozilo pustila na bencinskem servisu; odstraniti ga je morala policija. Kot so za STA pojasnili v Petrolu, je ena oseba želela napolniti rezervoar na vozilu, a zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT tega ni mogla storiti, zato je zaklenila avto in ga pustila na območju prodajne enote. Avto je po prijavi Petrola odstranila policija, ki zdaj vodi postopek zoper osebo.

Razjezilo ga je

»Ne morem verjet, človeka poznam 30 let. On men ne tanka. P** jim mat**. Vsi se izogibajo odgovornosti. Jaz naj kažem dokazila, noro … SDS-ovci brežiški, nakotili so se. Tudi v upravah Petrola. Naj še kdo na drugo špuro parkira, pa bomo vidl kako bodo tankali. Sploh pa policija, nočejo se odzvat, ko jih bo pa petrolovec poklical bojo pa prišli. Kaj jaz kršim, z avtom ne upam naprej, na cesto lahko mi crkne do druge bencinske. Noro, kje živimo …,« se huduje avtor posnetka, ki je ob tem pozval na protest v Ljubljano, kamor se bo najbrž odpravil po njegovih besedah na štop.

 

Petrol prosi odgovornenaj ponovno preučijo ustreznost novih ukrepov

Družba Petrol je sicer takoj po objavi odloka dala pobudo za spremembe in pristojne pozvala, naj ponovno preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov na bencinski servisih. »Na prodajnih mestih namreč že danes zagotavljamo vse zaščitne ukrepe, razkužila za potrošnike, zaščitne rokavice, v prodajalne na bencinskem servisu vstopajo potrošniki posamično, polnjenje goriva se izvaja na odprtem prostoru in šele po zaključku točenja goriva plačajo gorivo, ki je že v njihovi dejanski posesti, v sami prodajalni pa se izvede le plačilo,« so zapisali. Plačata pa seveda lahko že prej, da ne bo prišlo do preverjanja PCT pogoja:

Danes stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oz. ob obisku trgovine z živili, drogerije ali lekarne. Izjema bo tudi obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

 

N. D.; Foto: facebook