• C Novo mesto
  • 19:25
  • Pon, 26.09.2022

VIDEO: Jelinčič na soočenju kazal sredinca, zapustil studio, potem smo slišali le še ropot

Predstavniki 12 parlamentarnih strank še zadnjič pred volitvami soočili mnenja, predvsem o prihodnosti Slovenije, a je na koncu v studiu ostala le polovica predstavnikov strank. V soočenju so sodelovali Janez Janša (SDS), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Zdravko Počivalšek (Povežimo Slovenijo), Tanja Fajon (SD), Matej Tonin (NSi), Luka Mesec (Levica), Zmago Jelinčič (SNS), Marjan Šarec (LMŠ), Dejan Podgoršek (Naša dežela), Alenka Bratušek (SAB), Ljubo Jasnič (DeSUS) in Ivan Gale (Naša prihodnost in Dobra država). Soočenje na RTV Slovenija je vodil Igor Pirkovič.

RTV Slovenija je v izjavi za javnost zapisala, da obžaluje, da so nekateri predstavniki političnih strank oddajo predčasno zapustili in da so bili ustvarjalci RTV Slovenija med oddajo deležni žaljive komunikacije. RTV Slovenija je avtonomna institucija, njeno vodstvo odločno podpira novinarsko in uredniško neodvisnost in obsoja vsakršno zlorabo javnega medija in njenih ustvarjalcev za nabiranje političnih točk, še piše v izjavi za javnost. Javnost in zlasti predstavnike politike poziva h kulturi dialoga in umiritvi strasti.

Tokrat je za ‘zabavo’ gledalcev spet poskrbel prvak SNS Jelinčič, ki ne samo da je Galetu pokazal sredinec, ampak je Golobu razložil kdo pleše na kokainu, zaradi nestrinjanja z načinom vodenja oddaje je namreč proti koncu studio zapustil in se pri odhodu celo spotaknil, a se ni poškodoval. Razhudilo ga je, po njegovi oceni, nesmiselnost debate. »Ta zadeva nikamor ne pelje, ne morem priti do besede,« je obupoval in se odločil, da bo protestno zapustil studio.

Morate videti, da bi verjeli.

Drug za drugim so mu sledili Luka Mesec, Tanja Fajon, Ljubo Jasnič, Marjan Šarec in Alenka Bratušek. Od predstavnikov 12 parlamentarnih so studiu so ostali le še Dejan Podgoršek, Matej Tonin, Ivan Gale, Zdravko Počivalšek, Robert Golob in Janez Janša, ki so na koncu še nagovorili volivce.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/norisnica-na-rtv-mnozicno-zapuscajo-studio-jelincic-nesrecno-padel-385043 – www.zurnal24.si

N. D.; Foto: RTV Slovenija

bloke