• C Novo mesto
  • 19:02
  • Čet, 11.08.2022

Posnetek, ob katerem bo Slovenija obnemela! »Policista mu nista upala napisati kazni«

podčetrtek

Ojoj, po socialnih omrežjih kroži posnetek Slovenca, ki je nadrl in pregnal vidno prestrašena policista. Avtor posnetka je namreč izzival policista v avtomobilu in zahteval, da mu napišeta kazen. Policista pa tega nista hotela storiti.

Nato je moški policista dobesedno pregnal s kraja dogodka. Posnetek je razdvojil javnost. »Če je ta tip res iz službe državne varnosti (kar dvomim), ne spremeni dejstva, da je en brezobrazen smrad,« se glasi del komentarjev. »To je sam del postopka povejte raj celo zgodbo… je pa res da smrkca nista mogla nič proti njemu!« spet pravijo drugi.

Nista se želela zaplesti v prepir

Medtem nas je Bojan Kos iz PU Kranj prijazno opozoril na nekaj nasprotnih dejstev. Po trenutno zbranih podatkih sta se policista pri občanu dobronamerno ustavila, ker je s kretnjami oziroma mahanjem kazal, kot da potrebuje pomoč. Tega na posnetku ni moč videti. »Nikakor ne drži vaša zaznava, da sta bila policista prestrašena ali da bi ju občan pregnal. Nasprotno je oseba v postopku dobro poznana policistom, zato se z njim samo nista želela zapletati v prepir. Prav tako so jima okoliščine dopuščale, da sta brez stopnjevanja pooblastil in z najmanjšimi posledicami zanj postopek zaključila. V konkretnem primeru je bil prekršek usmerjen proti policistoma, z njuno odsotnostjo pa je kršitev prenehala. Zato sta tudi zapustila kraj. Pri občanu je bil zaznan vpliv psihoaktivnih substanc. Kljub temu sta policista proti občanu uvedla prekrškovni postopek zaradi nedostojnega vedenja proti uradni osebi (417.29 eurov) in kršitve omejitve gibanja ponoči (400 eurov), kar pomeni, da mu je bila izrečena tudi globa,« pove o incidentu.

Gibal se je ponoči

Ob tem dodaja, da sta bila ta dva policista še toliko korektna, da sta tega občana  na  kršitev  gibanja  ponoči najprej celo opozorila, vendar tega ni upošteval,  potem  pa  se  je  začel  še nesramno vesti. V postopku je bilo ugotovljeno še, da občan ni potreboval pomoči.

NaDlani.si; Foto: facebook

e-bike