• 2.94C Novo mesto
  • 15:20
  • Pet, 06.12.2019

VIDEO: To sta prostovoljna gasilca, ki sta ulovila sta roparja, potem ko je okradel mamico

KRANJ – V torek popoldne se je v Kranju zgodil rop. Ropar se je na javnem kraju približal ženski, jo odrinil, da je padla po tleh, in ji vzel denarnico. Klice oškodovanke na pomoč sta slišala prostovoljna gasilca v bližini. Eden od njiju je stekel za storilcem in ga ujel. Skupaj ob pomoči še enega moškega ga je zadržal do prihoda policije, so danes sporočili iz PU Kranj. Storilca bodo kazensko ovadili, sodelujočim pa so se zahvalili za pogumno dejanje in pravilne reakcije ob nevarnem dogodku.

Po poročanju Planet TV sta to bila Matic in Robert sta prostovoljna gasilca pri društvu Primskovo pri Kranju. V torek sta se ob pravem času znašla na pravem mestu, s svojim junaškim posredovanjem pa mladi mamici vrnila, kar ji je bilo odtujeno. Matic se je namreč pognal za njim, Robert pa je na pomoč priskočil mladi mamici.

Nevaren dogodek

V tem primeru sicer v dejanju ni bil uporabljen noben nevaren predmet, vendar pa je takšen dogodek lahko vedno nevaren, ker nikoli ne veš, kaj ima storilec pri sebi in kakšno silo je v navalu adrenalina pripravljen uporabiti za pobeg in obrambo, opozarjajo policisti. Zato pri takih dogodkih prosijo, naj vedno predpostavljamo, da gre za nevarne dogodke in naj pazimo na lastno varnost.

 

NaDlani.si; Foto: facebook