• C Novo mesto
  • 20:17
  • Sob, 10.04.2021

Vlada potrdila oranžno fazo, Tonin sporočil novosti

Vlada je ocenila, da v skladu z epidemiološkimi razmeri državo pošlje v oranžno fazo! Minister za obrambo Matej Tonin je nekaj minut pred tiskovno konferenco na Twitterju sporočil bistvene novosti.

Vlada je danes na podlagi aktualnih epidemioloških podatkov za državo sklenila, da se ponedeljkom v šole vračajo vsi osnovnošolci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Pouk za vse bo potekal v matičnih učilnicah, je na današnji novinarski konferenci povedal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec.

 


Današnji podatki so manj spodbudni …

Ne gre pozabiti, v sredo so v Sloveniji opravili 26.270 hitrih in PCR testov ter z njimi potrdili skupno 1385 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je v primerjavi s torkom nekoliko zvišalo in znaša 837. V bolnišnicah so zdravili 828 covidnih bolnikov, 157 na intenzivni negi. Umrlo je 10 oseb s covidom-19. »Današnji podatki so manj spodbudni kot so bili v zadnjih dneh, saj se je danes po dolgem času zgodilo, da smo imeli več okužb kot na enak dan pred enim tednom,« je dejala Maja Bratuša, ki je vodila dopoldansko vladno novinarsko konferenco.

 

NaDlani.si; Foto: youtube