• C Novo mesto
  • 12:49
  • Ned, 13.06.2021

Vlada presenetila na stari dan novega leta! Tale odlok začne veljati že jutri, dobra novica tudi za mlade športnike

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela več odlokov z ukrepi za zajezitev epidemije covida-19. S tem je omogočila, da se v prvih dneh januarja odprejo šole in zavodi za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami. Do 11. januarja pa je vlada podaljšala ukrepe o začasni omejitvi gibanja in zbiranja, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Še ena novost

Od sobote bo na petih mejnih prehodih s Hrvaško in brniškem letališču potekalo testiranje na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi, je na današnji dopisni seji odločila vlada. Ob tem je na seznam izjem za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR dodala pet novih, med njimi so športniki, otroci in pripadniki nujnih služb.

Prav tako je vlada sprejela izdala uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb s koronavirusom. S tem so postavili tudi okvirje za izvedbo hitrega testiranja na okužbo v nekaterih bolj izpostavljenih poklicih, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Vadba od 4. januarja dovoljena tudi najboljšim mladim športnikom

Najboljši slovenski športniki v kadetski in mladinski konkurenci bodo s ponedeljkom, 4. januarjem, vnovič lahko začeli s športno vadbo. Vlada je namreč na današnji dopisni seji sprostila nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom na področju športa.

Tudi smučalo se bo

Vožnja z žičniškimi napravami in smučanje bosta s 1. januarjem dovoljena osebam, ki bodo predložile negativni test na covid-19, piše v novem odloku o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, ki ga je danes sprejela vlada. Smučanje bo dovoljeno tudi otrokom v spremstvu staršev.

S 1. januarjem 2021 je dovoljeno obratovanje žičniških naprav ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 31. december 2020

NaDlani.si; Foto: facebook