• C Novo mesto
  • 06:54
  • Ned, 03.03.2024

Zoran Stefanović grozi vladi z blokado Slovenije! Ne boste verjeli, na kateri dan

V Sloveniji se vse bolj oblikuje tudi stranka nasprotnikov ukrepov proti koroni. Kot je v sredo na protestnem shodu v Ljubljani napovedal Zoran Stevanović, bo gibanje Resni.ca prihodnje leto nastopilo na parlamentarnih volitvah, ena od prednostnih nalog pa bo boj proti korupciji. Še več, slednji je pozval k takojšnji odpravi pogojev PCT in odstopu vlade.

Kaj v pismu pravi predsednik Stefanović?

V sporočilu je namreč zapisal: »Obvestili smo vas že, da bodo protesti vse večji in številčnejši in da je ljudstvo vedno bolj jezno, čeprav pozivamo k mirnosti ter vnašamo ljubezen in slogo. To, kako številčni bodo protesti in koliko jeze je združeno v ljudeh, odvisno od članov aktualne vlade. Ne pozabite, da se bodo v naslednjem tednu, v torek in sredo npr., odvijala pomembna zasedanja na Brdu (EU Zahodni Balkan), blokada Slovenija, pa verjetno ni slika, ki bi jo radi poslali v svet. Nosite namreč popolnoma vso odgovornost za dogajanje na ulicah, trgih in protokolarnih lokacijah. Ta vlada nima zaupanja ljudi. V kolikor menite drugače, potem nimate zadržkov, da to zaupanje preverite na predčasnih volitvah.«

Ob tem je pozval vlado, da prevzame odgovornost in pokaže sočutje do ljudi in ljudskost ter se je na koncu podpisal še kot predsednik in dodal, da če vlada ne odgovori, bo odgovorilo ljudstvo, odgovori pa se bodo takrat še bolj slišal.

Podpora evropskih poslancev?

Je pa Stefanović v zadnji objavi na facebooku dal sledilcem vedeti, da v boju ni sam. »Ko te iz Bruslja pride v Slovenijo pozdravit in podpret tuji evroposlanec, slovenski evroposlanci pa molčijo ob vzpostavitvi diktature, torturi nad ljudmi, represiji in politizaciji policije za eliminacijo političnih nasprotnikov, je jasno, da imajo 15 000 razlogov na mesec dovolj zato, da so tiho. Regionalno sodelovanje je nujno,« je zapisal ob obisku hrvaškega politika Ivana Viliborja Sinčića.

Po Sloveniji protesti

Spomnimo, na sredinem shodu se je zbralo več tisoč nasprotnikov pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v Ljubljani. Protest se je začel pred poslopjem parlamenta, nato pa se je protestna množica premaknila do severne ljubljanske obvoznice, ki je bila nekaj ur blokirana. Shod je organiziralo gibanje Resni.ca. A to ni bil edini protest v teh dneh. V srednji šoli v Zagorju ob Savi je del dijakov zavrnil nošenje mask pri pouku in upravnemu sodišču predlagal začasno odredbo, da jim šola dopusti obiskovanje pouka brez zaščitnih mask. Dijakom je danes podporo na protestu pred šolo izrazila skupina občanov, na kraj dogajanja so prispeli tudi policist.

N. D.; Foto: facebook