• C Novo mesto
  • 08:21
  • Sre, 29.06.2022

Žrebali Eurojackpot, nekemu Slovencu se je kar nasmehnila sreča

V 9. krogu Eurojackpota so bile izžrebane številke 1, 17, 20, 36, 49, 6 in 9, ki igralcem tokrat spet niso prinesle glavne nagrade. Izžrebani je bil en dobitek kombinacije 5 + 1 v vrednosti 2.389.564,90 evrov, ki gre v Nemčijo, ter deset dobitkov kombinacije 5 + 0 v vrednostni 84.337,50 evrov. Eden izmed njih gre tokrat tudi v Slovenijo. Naslednje žrebanje za igro Eurojackpot bo v petek, 12. marca, predvideni nagradni sklad pa že 72 milijonov evrov.

 

Uradno potrjeno

Medtem je bilo uradno potrjeno, da je srečni dobitnik Eeurojackopta izžrebanega na zadnjo januarsko soboto, vrednega dobrih 11 milijonov evrov, prebivalec občine Rogaška Slatina. Vse od takrat se je namreč ugibalo, kdo bi lahko bil tisti, ki mu je obisk slatinske pošte, kjer je bil zmagovalni listič vplačan, spremenil življenje. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je dobitek vplačala oseba s stalnim prebivališčem v občini Rogaška Slatina. Občina Rogaška Slatina bo tako na račun Eurojackpot srečneža, svoj proračun obogatila za 15 odstotkov davka od dobitka, oz. za nekaj manj kot 1,7 mio evrov. Razliko, okoli 9,5 mio evrov, bo na svoj TRR dobil srečni dobitnik. Po poročanju tamkajšnjih likalnih portalov je omenjena občina dobila že drugo veselo novico, saj je pred dnevi je vlada odobrila 2 milijona evrov sofinancerskih sredstev za gradnjo razglednega stolpa Kristal.

Trije milijonarji, veselje za občino

 »V devetih letih sodelovanja v igri Eurojackpot smo družbi skupaj vrnili več kot 193 milijonov evrov. Slovenskim igralcem smo izplačali več kot 4,6 milijonov različnih dobitkov v skupni neto vrednosti 109 milijonov evrov. Igralci so s sodelovanjem v igri v devetih letih zbrali 56 milijonov evrov koncesijskih sredstev in s tem pomagali podpreti številne slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije,« navajajo na Loteriji Slovenije.

V zadnjih devetih letih je Eurojackpot Sloveniji dal tri milijonarje. Prvi je konec leta 2013 v Grosupljem vplačal listek z dobitno kombinacijo za Jackpot, vreden 21 milijonov. Drugi poleti 2014 v Žalcu listek za 28,2-milijonski dobitek in tretji leta 2018 na Jesenicah listek z dobitkom 5+1, vrednim 2,2 milijona evrov. Za državo in občine so igralci igre Eurojackpot prispevali 37 milijonov evrov davkov, povezanih s prirejanjem iger na srečo. Vsak srečni dobitnik Eurojackpota v Sloveniji je razveselil tudi občino, v kateri prebiva. Devet let igranja Eurojackpota je slovenskim občinam prineslo 9,2 milijona evrov iz naslova davka od dobitkov iz iger na srečo. Loterijska sredstva so na primer pomagala zgraditi fontano piva v Žalcu in prizidek k zdravstvenemu domu v Grosupljem, so podatki, ki jih navaja spletna stran 24ur.

N. D.; Foto: Shutterstock

odpravi dioptrijo