Slovenijo dvakrat streslo, tu so ga čutili najbolj

20. jun. 2024, ob 07.21
Posodobljeno pred 24 dnevi
210
50 SEK

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 7.47 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 2,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 88 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Rogaške Slatine.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci Rogaške Slatine, Poljčan, Rogatca in okoliških krajev, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Šibek potresni sunek tudi v bližini Šmarjeških Toplic

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic pa so prav tako danes ob 1.30 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 62 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Šmarjeških Toplic. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Šmarjeških Toplic in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

N. D.; Foto: Shutterstock

210
50 SEK